Livre
Néerlandais

Poes droomt van avontuur

Brigitte Minne (auteur), Rosemarie De Vos (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Poes droomt van avontuur. Ze zou een leeuw in het oerwoud willen zijn. Of een danseres in een prachtige jurk en met een kroontje...
Sujet
Dromen
Titre
Poes droomt van avontuur / tekst Brigitte Minne ; ill. Rosemarie De Vos
Auteur
Brigitte Minne
Dessinateur
Rosemarie De Vos
Langue
Néerlandais
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2004
[20] p. : ill.
ISBN
90-5838-262-1

Commentaires

Oost west thuis best! Zo zongen d'ouden, en zo kan het blijkbaar ook nog in de hedendaagse kinderliteratuur. De vraag is of we onze kinderen nog zo'n 'waarheid' willen meegeven. Een en ander hangt af van de kwaliteit van het verhaal, en dat valt in dit boek tegen.

Ditmaal is het een verwende poes die de oude 'waarheid' leert. Poes heeft een luilekkerleventje maar mist avontuur. Ze beeldt zich in dat ze een leeuw is in het oerwoud, een beroemde danseres, dat ze een reis naar de Zuidpool maakt, of in de dierentuin woont. Die dagdromen worden echter al vlug verstoord wanneer Poes zich bedenkt dat het ook verschrikkelijk mis kan gaan in die andere oorden. Er zijn slangen en muggen in het oerwoud, en op de Zuidpool is het wel heel erg koud. En welke bezoeker van de dierentuin is er nu geïnteresseerd in een doodgewone huiskat? Nee, thuis is het nog altijd best, en reizen kan je in je dromen.

Poes droomt van avontuur is een moeilijk en onevenwichtig prentenboek. De bijzo…Lire la suite
Poes vindt haar leventje saai en droomt, liggend in haar mandje, dat ze wel eens iemand of iets anders zou willen zijn, b.v. een leeuw, danseres, dierentuinbewoner of leven op de Zuidpool. Ze ontdekt dat alle voordelen ook nadelen hebben en leert aan het eind tevreden te zijn met wie ze is en wat ze heeft. Verhaal met eenvoudige illustraties in sobere kleuren, dat aansluit bij de fantasiewereld van de kinderen. Zij proberen regelmatig in de huid van een ander te kruipen. Uiteindelijk belanden ze dan weer met twee benen op de grond. Het taalgebruik is afgestemd op kleuters vanaf ca. 4 jaar. Het vierkante boek is mooi uitgevoerd, van stevig papier en voorzien van een leuke kaft.

Poes droomt van avontuur

Vanuit haar luie mand droomt poes van de grote avontuurlijke wereld. Een leeuw in het oerwoud, dat wil ze zijn. Gevaarlijk en groots. Of een danseres in het theater en gevierd worden. De zuidpool, dat moet ook geweldig zijn. Met sneeuw en ijs. Of misschien wel in de dierentuin pronken… Maar aan al haar dromen schort er wat: te gevaarlijk, te moeilijk, te ver, te koud, en ga zo maar door. Het liefst van al is ze thuis, daar is het warm. Daar krijgt ze lekkere brokken van haar baasje, ze hoeft nooit bang te zijn, ze heeft het naar haar zin en baasje houdt heel veel van haar. Ze weet het: nooit of nooit zal ze in de steek gelaten worden... Een heel fijn uitgewerkt verhaaltje over dromen maar ook over de keerzijde ervan. De illustraties zijn bijzonder mooi en stijlvol. De afgebeelde dieren zijn met veel expressie getekend en de humor is overal aanwezig, dit maakt het boeiend om dit verhaal steeds opnieuw te vertellen. Je kan veel kanten uit met dit boek. Het is ook een lofzang op de onvoo…Lire la suite