Livre
Néerlandais

Jules kiest geel en blauw

Jules kiest geel en blauw

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Als Jules niet kan kiezen tussen blauw en geel voor de muren van zijn kamer, koopt papa ze allebei. Hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 2 jaar.
Sujet
Kleuren, Verven
Titre
Jules kiest geel en blauw / tekst en illustraties Annemie Berebrouckx
Auteur
Annemie Berebrouckx
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Zwijsen, 2013
[16] p. : ill.
ISBN
9789055355624 (hardback)

Commentaires

Jules kiest geel en blauw levert een verrassend verhaaltje op. Jules mag zijn slaapkamer laten schilderen maar kan niet kiezen tussen de blauwe en gele verf. Thuis giet papa de twee kleuren bij elkaar en Jules ontdekt tot zijn verbazing een nieuwe mooie kleur, waarmee papa zijn kamer schildert. Op de kleurplaat maken Jules en zijn zus mooie tekeningen en schilderijen en worden ze omringd door verfdozen, potloden, kwasten, tubes verf enz. [Karin Van Camp]
Papa gaat de kamer van Jules schilderen. Jules mag zelf de kleur uitzoeken. In de verfwinkel kan hij maar niet kiezen tussen blauw en geel. Dus koopt papa ze allebei. Thuis mengen ze de kleuren en dan wordt het... iets heel anders! Maar Jules is helemaal tevreden. Dit oblong hardkartonnen boekje met twee afgeronde hoeken bevat vrolijke kleurentekeningen. Het verhaal wordt verteld door een beperkte hoeveelheid tekst op de linkerbladzijde, maar vooral door de tekeningen die steeds rechts staan. Jules is een peuter die voor kinderen heel herkenbaar is. Het verhaal sluit aan op de belevingswereld van jonge kinderen. Zelfstandig te gebruiken deel uit de serie 'Dag Jules'*, een taalontwikkelingsprogramma voor peuters dat intussen is vernieuwd tot een totaalmethode, waar - naast drie pakketten van tien thematische prentenboekjes - allerlei extra materialen deel van uitmaken. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Suggestions