Livre
Néerlandais

Jules in het bos

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Jules gaat met opa naar het bos. Het waait en er zijn donkere wolken. En wat valt er uit de boom op Jules' hoofd? Oblong hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Sujet
Bossen, Wandelen
Titre
Jules in het bos / tekst en ill. Annemie Berebrouckx
Auteur
Annemie Berebrouckx
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Zwijsen-Infoboek, 2005
[10] p. : ill.
ISBN
9789055352289

Commentaires

Jules vraagt opa samen te wandelen in het bos. Hond mag ook mee. Met regenjas en laarzen aan vanwege de donkere regenwolken voelt Jules opeens een tik op zijn hoofd. 'Dat was geen regendruppel, zegt opa. Er viel een eikel op je hoofd'. Dan begint het hard te waaien, opent opa de paraplu en regent het eikels. Kartonnen, kleinformaat prentenboek met twee afgeronde hoeken op oblong formaat. Achterin een zoekplaat over dieren en paddenstoelen in het bos, waarover niet eerder werd gesproken. De zwartomlijnde illustraties in kleur zijn duidelijk en volgen het verhaal. De bomen hebben eerst gekleurde eivormige kruinen zonder blad, later met blad. De neuzen zijn opvallend groot en de grijze figuur op de wang blijkt een snor. Korte zinnen staan in een kleine schreefloze letter in een wit kader onder de platen. Deel uit een serie* met een aantrekkelijk gekleurd uiterlijk in herfstsfeer. Vanaf ca. 3 jaar.

Jules in het bos

In de lucht hangen donkere wolken en het lijkt alsof het gaat regenen. Dat weerhoudt Jules en zijn opa er niet van om, gehuld in regenjas en laarzen, naar buiten te gaan. Het is immers herfst, het moment waarop de blaadjes in het bos prachtige kleuren krijgen. De dikke regendruppel die Jules plots op zijn hoofd voelt, blijkt een eikel te zijn. Gelukkig heeft opa een paraplu meegenomen. Wanneer het heel hard begint te waaien beschermt deze hen tegen de regen van neervallende eikels. Dit kartonboekje maakt deel uit van een taalontwikkelingsprogramma voor kleuters. De duidelijke illustraties beslaan het grootste deel van elk blad. Korte teksten sluiten hier dicht bij aan. De laatste prent biedt een ruimere kijk op de herfst in het bos. Ze nodigt uit om, dicht naast elkaar gezeten, te zoeken en te vertellen. Ook dit deel uit de ‘Dag Jules’–reeks schetst een herkenbare wereld op papier en biedt de mogelijkheid om via taal de buitenwereld naar binnen te brengen.

Suggestions