Livre
Néerlandais

Jules in de lente

Dans la série:
Jules; 26
Public cible:
0-2 ans et plus
Jules geniet van de lente tot er plots een druppel op zijn been valt. Kartonnen prentenboek met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 3 jaar.
Sujet
Lente
Titre
Jules in de lente / tekst en illustraties Annemie Berebrouckx
Auteur
Annemie Berebrouckx
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Zwijsen, 2021
[16] p. : ill.
ISBN
9789463681018 (hardback)

Commentaires

Het jongetje Jules geniet op een fijne lentedag van de warme zon. Hij gaat languit op het gras liggen en kijkt naar de mooie blauwe lucht. Totdat er plots een druppel op zijn been valt... Dat blijkt geen regendruppel te zijn, maar een 'vogelstrontje'. Grappig kartonnen prentenboekje in oblong formaat en met twee afgeronde hoeken. Niet alleen krijg je een verhaaltje, maar kan een peuter ook wat informatie opdoen over de bloemen in dat jaargetijde en wat de vogels in deze tijd gaan doen. De tekst staat in een schreefloze letter op een verder lege, witte linkerpagina en laat zich makkelijk voorlezen. Op iedere rechterbladzijde staat een bijna paginagrote illustratie in een zwartomlijnd kader. De eenvoudige, wat karikaturale tekeningen (Jules' neus is een ronde uitstulping, zijn mond een klein streepje of rondje) laten veel ruimte toe om dingen te benoemen en nodigen zeker uit tot praten over wat er te zien is. Deel uit een uitgebreide serie thematische prentenboekjes die horen bij het ta…Lire la suite

Jules in de lente

Jules ligt in de tuin en geniet van de lente. Plots valt er iets nats op zijn been en het ruikt vies. Meer gebeurt er niet in dit vierkante, kartonnen boekje. Op een zoekprent achteraan in het boekje kunnen peuters details zoeken op een prent van Jules met zijn hond in de tuin. De tekeningen zijn statisch en zwart omlijnd. Het formaat van het boekje past in peuterhanden. Naar mijn smaak is deze reeks weinig opwindend en iets te didactisch.

Suggestions