Livre
Néerlandais

Te groot voor op schoot

Anna Van Praag (auteur), Mylo Freeman (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Laila wil zo graag nog op schoot zitten. Maar daarvoor is ze nu te groot en te zwaar. In het park ontmoet ze een reuzin. Bij haar past Laila wel op schoot. Prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Opgroeien
Titre
Te groot voor op schoot
Auteur
Anna Van Praag
Dessinateur
Mylo Freeman
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2014
[28] p. : ill.
ISBN
9789044821680 (hardback)

Commentaires

Laila is het grootste meisje in de klas en dat lijkt vooral nadelen met zich mee te brengen. Haar moeder vindt haar te zwaar om op schoot te nemen en ook de juf vindt Laila te groot voor op haar schoot. Daar komt nog bij dat ze in het park het enige kindje is dat niet meer in de schommel past. Laila blijft wanhopig verlangen naar een knuffelschoot, maar zelfs wanneer mama voorleest, kan dat niet. Papa is haar laatste hoop: zijn schoot is zeker groot genoeg, zelfs voor haar. Maar papa heeft even geen zin in een knuffel. Wanneer Laila’s ouders vinden dat ze groot genoeg is om voor één keer alleen naar bed te gaan, is de maat vol. Zonder dat iemand het merkt, loopt het meisje naar buiten voor een avondwandeling. In het park ontmoet ze een reuzin. Laila’s aandacht wordt onmiddellijk getrokken door de gigantische schoot. Ze past er prima op, maar die schoot roept ook heimwee op naar de nestwarmte van thuis. En net door die heimwee krimpt Laila. Gelukkig kan de reuzin haar met enkele forse …Lire la suite
Laila wil graag op schoot zitten. Bij mama, bij de juf. Maar ze is te zwaar en te groot. As ze haar geluk bij papa beproeft, heeft die geen tijd. Hij stuurt Laila alleen naar bed, ze wordt tenslotte al zo groot. Dan is Laila het zat. Wie groot is, hoeft niet naar bed als het nog licht is. Buiten ontmoet ze een reuzin. Bij haar past ze wel op schoot, maar Laila zit er niet lekker. Ze mist haar papa en mama en gaat naar huis. Groot zijn is niet alleen maar leuk, blijkt uit dit verhaal waarin fantasie een grote rol speelt. Laila kan zich groot en klein maken. Maar hoe groot ze ook wordt, ze heeft altijd behoefte aan op schoot zitten, en ze zoekt net zo lang tot ze een oplossing vindt. De kleurrijke illustraties van Mylo Freeman, bekend van Prinses Arabella, beslaan steeds twee pagina’s. Het gebruik van ecoline geeft de illustraties af en toe iets droomachtigs, een mooie tegenstelling tot de verder vrij hoekige tekeningen in harde kleuren. Sommige woorden van de tekst zijn in grotere en v…Lire la suite

Te groot voor op schoot

Laila is groot voor haar leeftijd. Ze heeft een kleiner broertje en een babyzusje. Ze krijgt snoepjes en kusjes van mama, maar op schoot mag ze niet meer. Laila vindt groot zijn niet leuk en dan gaat ze fantaseren. Ze ontmoet een reuzin en op haar schoot past ze heel goed. Alleen is die schoot niet zo zacht als die van mama. Laila voelt zich heel klein en wil naar huis. Daar mag ze plots wel op schoot bij mama en papa, zelfs als ze zich reuzegroot maakt.
Waarover gaat dit boek? Is het over (te) groot worden of over jaloersheid? De wendingen in de plot vloeien niet natuurlijk voort uit de loop van het verhaal. Een matig prentenboek.