Grands caractères
Néerlandais
Een journaliste die zich verdiept in een moord uit 1873, gepleegd op een onherbergzaam eilandje voor de kust van New Hampshire, kan heden en verleden in haar verbeeldingswereld niet meer gescheiden houden.
Sujet
Moorden
Titre
Het gewicht van water
Auteur
Anita Shreve
Traducteur
Mariëtte Van Gelder
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The weight of water
Éditeur
Deventer: Grote Letter Bibliotheek, © 2016
2 dl. (195, 222 p.)
ISBN
9789036431521 (hardback)

Commentaires

Jean krijgt de opdracht een fotoreportage te maken van een eiland waar honderd jaar geleden twee vrouwen op gruwelijke wijze werden vermoord en een vrouw wist te ontsnappen. Destijds is er iemand veroordeeld voor dit feit en Jean leest de verslagen van de rechtbank. In een bibliotheek vindt ze een doos papieren, waarop het verhaal van de overlevende vrouw staat opgetekend. Het is het tragische verhaal van een meisje dat een heel bijzondere relatie met haar broer had, wat uiteindelijk tot het drama leidde. Intussen maakt Jean samen met haar man en zwager een boottocht, en ze is ervan overtuigd dat haar man een relatie heeft met de vriendin van haar zwager. Hierdoor raakt ze zo geobsedeerd, dat ze de werkelijkheid uit het oog verliest. Een boeiend verhaal over verlangens en geheimen, gebaseerd op een waargebeurde geschiedenis. De twee verhalen lopen de hele tijd door elkaar zodat de ene alinea haaks op de andere staat. Dit vergt veel aandacht van de lezer.

À propos de Anita Shreve

Anita Shreve, née le 7 octobre 1946 à Dedham au Massachusetts et morte le 29 mars 2018 à Newfields dans le New Hampshire, est une écrivaine et scénariste américaine.

Biographie

Fille d'un pilote de ligne et d'une femme au foyer, Anita Shreve est diplômée de l'école secondaire de Dedham, puis étudie à l'université Tufts (Massachusetts). Elle commence à écrire tout en étant professeur au lycée de Reading au Massachusetts.

Une de ses premières nouvelles, Past the Island, Drifting, publiée en 1975, remporte le prix O. Henry Award en 1976.

Son roman La Femme du pilote (The Pilot's Wife), paru en 1998, est sélectionné par l'Oprah's Book Club en mars …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions