Livre
Néerlandais

De onverwachte gast

Agatha Christie (auteur), Charles Osborne (adaptateur)
Als een onverwachte gast de vrouw des huizes met een pistool in haar hand bij het lichaam van haar invalide echtgenoot ziet staan en zij zelfs bekent, vermoedt hij dat zij toch niet de moordenaar is.
Extra subject
Romans
Titre
De onverwachte gast / Agatha Christie ; een bewerking van het gelijknamige toneelstuk door Charles Osborne
Auteur
Agatha Christie
Adaptateur
Charles Osborne
Langue
Néerlandais
Titre original
The unexpected guest
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 1999
157 p.
ISBN
90-245-3634-0

Commentaires


De onverwachte gast is de romanbewerking van het gelijknamige toneelstuk van Agatha Christie door de Britse journalist Charles Osborne. Een vreemdeling belandt tijdens een dichte mist met zijn auto in een greppel. Hij zoekt naar een teken van leven in de omgeving en ontdekt een afgelegen landhuis waar hij hulp hoopt te vinden. Daar treft hij een vrouw aan bij het levenloze lichaam van haar echtgenoot. Ze bekent haar man te hebben vermoord. De onverwachte gast wil haar helpen en samen beramen ze een plan.

Het verhaal speelt zich af in het landhuis van Richard Warwick. Door een ongeluk is hij sinds jaren aan een rolstoel gekluisterd. Hij woont er samen met zijn vrouw Laura, zijn moeder, een halfbroer en twee bedienden. Brigadier Cadwallader, belast met het onderzoek, graaft diep in het verleden van Warwick en zijn huisgenoten. Er komen steeds nieuwe verdachten op de proppen en bekentenissen worden in twijfel getrokken.

Osborne weet de stijl van Agatha Christie t…Lire la suite
Weer eens wat anders: een toneelstuk van Christie, bewerkt tot roman. Op een mistige avond komt een gestrande automobilist aan bij een landhuis en vindt een doodgeschoten man in een rolstoel en de echtgenote met een revolver in haar hand ernaast. Alles lijkt duidelijk, maar dat is schijn. De dode man werd door meer bewoners van het landhuis gehaat, ook door zijn vrouw. De onverwachte gast wil de echtgenote helpen om onder de potentiële daders de ware schuldige te vinden. Ook een gebeurtenis uit het - recente - verleden speelt een rol. De ogenschijnlijke dader wordt gedood, maar was hij werkelijk de moordenaar? Dat wordt pas aan het einde van deze typisch Engelse whodunit duidelijk. Tijdloze ontspanningslectuur. Pocketeditie.

À propos de Agatha Christie

Agatha Christie, née Agatha Mary Clarissa Miller le 15 septembre 1890 à Torquay et morte le 12 janvier 1976 à Wallingford (Oxfordshire), est une femme de lettres britannique, auteur de nombreux romans policiers. Son nom est associé à celui de ses deux héros : Hercule Poirot, détective professionnel belge, et Miss Marple, détective amateur. On la surnomme « la reine du crime ». En effet, Agatha Christie est l'un des écrivains les plus importants et novateurs du genre policier. Elle a aussi écrit plusieurs romans, dont quelques histoires sentimentales, sous le pseudonyme de Mary Westmacott.

Agatha Christie fait partie des écrivains les plus connus au monde et elle est considérée comme l'auteur le plus lu de l'histoire chez les Anglo-Saxons,…En lire plus sur Wikipedia