Boek
Nederlands

Help! Een spook!

Willy Vandersteen (auteur), Jeff Broeckx (illustrator), Dirk Nielandt (auteur)
Suske vertelt in bed enge verhalen aan Wiske; dan horen ze een geluid. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Spoken
Leesniveau
AVI 3
Titel
Help! Een spook! / Willy Vandersteen ; tekst Dirk Nielandt ; tek. Jeff Broeckx
Auteur
Willy Vandersteen Dirk Nielandt
Illustrator
Jeff Broeckx
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2005
[24] p. : ill.
ISBN
90-459-0089-0

Besprekingen

Als Suske in bed enge verhalen vertelt aan Wiske, horen ze opeens geluid op zolder. Ze gaan op onderzoek uit en beelden zich van alles in, maar uiteindelijk blijkt het spook, Witje, de poes te zijn. Spannend verhaal, dat middenin onderbroken wordt met de oproep je eigen top-vijf van enge dingen te maken. Eerste leesboekje, geen stripverhaal, met de verkleinde uitgaven van de striphelden Suske en Wiske in de hoofdrol. De zwartomlijnde tekeningen in heldere kleuren lopen telkens door over twee pagina's. Eenvoudige tekst met voornamelijk een- en tweelettergrepige woorden; hoofdletters en interpunctie. De tekst, gezet in fladderzetsel, beslaat wisselend een halve linker- en rechterpagina. Aardig seriedeel, geschikt als leesoefenmateriaal voor kinderen vanaf ca. 7 jaar.

Over Willy Vandersteen

Willebrord Jan Frans Maria (Willy) Vandersteen (Antwerpen, 15 februari 1913 – Edegem, 28 augustus 1990) was een Belgische striptekenaar. Hij is vooral bekend als bedenker en oorspronkelijke tekenaar van de stripreeks Suske en Wiske, waar hij tot in de jaren zestig nauw bij betrokken was.

Biografie

Jeugd

Willy Vandersteen, geboren op het Stuivenbergplein als Willebrord Jan Frans Maria Vandersteen, groeide op in de Antwerpse volkswijk De Seefhoek als zoon van een beeldhouwer/ornamentmaker. Zijn tekenaanleg en fantasie waren tijdens zijn kindertijd al opvallend. Hij tekende wielerwedstrijden op de stoep van de August Sniedersstraat en bedacht verhalen en toneelstukjes die zijn leeftijdsgenoten vervolgens naspeelden. De jongen verslond boeken en droomde op school regelmatig weg tijdens de lessen geschiedenis. Toen hij eens over de kruistochten geleerd had, trokken hij en enkele kindere…Lees verder op Wikipedia

Suggesties