Boek
Nederlands

Meidenvoetbal : met tips en trucs van de spits van de Oranjeleeuwinnen

Vivianne Miedema (auteur), Christian Kaufmann (fotograaf), Geert Gratama (illustrator)

Meidenvoetbal : met tips en trucs van de spits van de Oranjeleeuwinnen

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Leer over voetbal in het algemeen maar vooral alles over meidenvoetbal. Met veel tips, trucs en trainingsoefeningen en het verhaal van Vivianne Miedema over haar leven als profvoetbalster. Met kleurenfoto’s en tekeningen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Onderwerp
Vrouwenvoetbal
Titel
Meidenvoetbal : met tips en trucs van de spits van de Oranjeleeuwinnen
Auteur
Vivianne Miedema Joke Reijnders
Fotograaf
Christian Kaufmann
Illustrator
Geert Gratama
Taal
Nederlands
Uitgever
Uithoorn: Karakter Uitgevers B.V., © 2017
128 p. : ill.
ISBN
9789045215525 (paperback)

Besprekingen

Informatief boek over meidenvoetbal, waarin profvoetballer Vivianne Miedema vertelt over meidenvoetbal en haar leven als prof. Het boek geeft korte informatie over voetbal in het algemeen, maar ook specifiek over meidenvoetbal. Zo wordt ingegaan op de trainingen, spelregels en wat je nodig hebt, maar daarnaast ook over het spelen van wedstrijden, het elftal en de scheidsrechters. Vivianne vertelt over haar leven als profvoetballer, haar voeding en het Nederlands Elftal. Met trucs om zelf te proberen, trainingsoefeningen en tips om je voor te bereiden op een wedstrijd. Mooie, goed geschreven uitgave, met veel kleurenfoto’s en illustraties en een overzichtelijke lay-out. Frisse, heldere kleuren; het oogt als een meidenboek. Met woordenlijst en inhoudsopgave. Bevat enkele invulpagina's. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Over Vivianne Miedema

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Rufus46

Anna Margaretha Marina Astrid (Vivianne) Miedema (Hoogeveen, 15 juli 1996) is een Nederlands voetbalster die doorgaans speelt als spits. Ze speelt sinds juni 2017 voor Arsenal in de Super League. Eerder speelde ze voor sc Heerenveen en Bayern München. Miedema debuteerde in 2013 in het Nederlands elftal waarvan ze op 15 juni 2019 topscorer aller tijden werd.

Carrière

Heerenveen

Miedema begon op vijfjarige leeftijd met voetbal bij HZVV te Hoogeveen, waar ze in jongenselftallen speelde. In 2009 stapte ze over naar een van de andere Hoogeveense voetbalverenigingen, VV de Weide. In 2011 maakte ze de overstap naar sc Heerenveen. Ze debuteerde op 2 september 2011 in de eerste speelronde van het seizoen 2011/12, waarmee ze op vijftienjarige leeftijd geschiedenis schreef als jongste debutante in de landelijke Eredivisie. Haar eerste doelpunt maakte Miedema in haar tweed…Lees verder op Wikipedia

Suggesties