Strip
Nederlands

De marscode

Steve Van Bael (auteur)
In de reeks:
Figaro; 3
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar

Benny Bill, een steenrijke professor en liefhebber van exotische dieren, roept de hulp van Figaro in. De laatste twee weken worden zijn troeteldieren vergiftigd teruggevonden op zijn domein in Engeland. Hij is ten einde raad en wil de daders vinden. Brunetti aanvaardt de opdracht en stuurt Peck en Emma naar Londen, waar Benny Bill zijn ongewone hobby uitoefent.

In Londen worden ze opgewa

Titel
De marscode
Auteur
Steve Van Bael
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2009
48 p. : ill.
ISBN
9789002229312

Besprekingen

De zoon van de steenrijke lord Speed is op een geheimzinnige manier vermoord en nu wil de vader uitsluitsel hierover. Dus doet hij beroep op het Brusselse Figaroteam. De leden hiervan zijn superspeurders met een behoorlijke reputatie. Nu trekken ze naar Engeland om vast te stellen dat vanuit Amerika mensen worden ontvoerd en gehersenspoeld om zo als een soort menselijke robots te worden gebruikt voor een experimentele vlucht naar Mars. Zoon Speed kon ontkomen maar moest dit bekopen met de dood. Als de Figaroclub dit achterhaalt, wordt het 'Brainwatch'-programma in Amerika opgedoekt. Dit derde deel* van deze leuke en spannende stripserie heeft veel troeven: vlot tekenwerk in klare lijnstijl, een stevig scenario met ruimte voor enige humor, goed getypeerde personages en een verrassend einde. De heruitgave van deze serie mag er best zijn.

Over Steve Van Bael

CC BY 3.0 - Foto van/door Jo Briers

Steve Van Bael (Aarschot, 22 mei 1978) is een Vlaams striptekenaar die vooral bekend is om zijn Figaro-reeks, maar ook van de stripreeks Baba Yega en Nachtwacht. Ondertussen (sinds het tweede semester van 2019) is hij ook (opnieuw) de vaste striptekenaar van De Kiekeboes.

Carrière

Steve groeide op met de strips van Kiekeboe en Jommeke. Vandaar dat hij reeds vanaf zijn 5de een grote belangstelling kreeg om zelf strips te tekenen. Soda en Guus Slim worden daarna zijn grote voorbeelden.

Hij studeerde elektro- en mechanicatechnieken in het Aarschotse Damiaaninstituut. Daarna volgde hij reclame- en publiciteit in KTA2 te Diest. Zijn eerste gepubliceerde strips waren De Diestse stripboekenbeurs (promotiealbum). Na zijn studies kwam hij in contact met Rik Dewulf en Marc Daniels (De Marck) die hem nog in de Max’ateliers te Mechelen stripcursus gaven. Ze hadden same…Lees verder op Wikipedia