Grote letter
Nederlands

Het laatste zwijgen

Simon Beckett (auteur)

Het laatste zwijgen

In de reeks:
Als op een bijna verlaten eiland van de Hebriden een verbrand lijk wordt gevonden, wordt dokter David Hunter erop uitgestuurd om te onderzoeken of het om een ongeval of een moord gaat.
Titel
Het laatste zwijgen
Auteur
Simon Beckett
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Written in bone
Uitgever
Den Haag: Stichting Uitgeverij XL, 2009
2 dl.
ISBN
9789046305409

Andere formaten:

Besprekingen

David Hunter, een sympathieke forensisch patholoog, wordt gevraagd om op een klein eiland bij Schotland onderzoek te doen naar de oorzaak van de dood van de jonge vrouw die in een afgelegen cottage is gevonden. Met tegenzin aanvaardt hij het verzoek omdat hij weet dat zijn relatie met Jenny de nodige aandacht vraagt. Op het eiland bestormen hem spoedig veel vragen en al snel is het hem duidelijk dat het hier om een moord gaat en dat de dader waarschijnlijk gevonden moet worden onder de eilandbewoners. Tot het laatst toe is het moeilijk om in te schatten wie de moordenaar is. Noodlottige gebeurtenissen tegen de achtergrond van het leven van eilandbewoners tijdens ruige weersomstandigheden dragen bij tot de spanning. De auteur hanteert een toegankelijke schrijfstijl in combinatie met veel spannende gebeurtenissen. De plot is onvoorspelbaar en gruwelijk. De schrijver debuteerde als thrillerauteur met 'De geur van sterfelijkheid' waarin David Hunter voor het eerst een rol speelt als foren…Lees verder

Over Simon Beckett

Simon Beckett (Sheffield, 1960) is een Brits journalist en auteur.

Na het afronden van zijn studies ging Beckett lesgeven in Spanje en speelde hij in verschillende bandjes, vooraleer hij freelance-journalist werd. Hij schreef voor onder andere The Times, The Independent on Sunday, The Daily Telegraph en The Observer.

Beckett schreef in 2006 zijn eerste boek in de "David Hunter-reeks", getiteld The Chemistry of Death (in het Nederlands vertaald als De geur van Sterfelijkheid).

Bibliografie

  • 1994: Fine Lines
  • 1995: Animals
  • 1997: Where There's Smoke
  • 1998: Owning Jacob (Jacob is van mij, 2012)
  • 2014: Stone Bruises (Klem, 2014)

David Hunter-reeks: