Daisy
Nederlands

De geur van sterfelijkheid

Simon Beckett (auteur)
+1
De geur van sterfelijkheid
×
De geur van sterfelijkheid De geur van sterfelijkheid

De geur van sterfelijkheid

In de reeks:
Terwijl de politie en een forensisch expert in een dorpje in Norfolk jagen op de moordenaar van verschillende jonge vrouwen, begint de gemeenschap uit elkaar te vallen.
Titel
De geur van sterfelijkheid
Auteur
Simon Beckett
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The chemistry of death
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2006
1 cd
Speelduur
11:32

Andere formaten:

Besprekingen

De Britse forensisch antropoloog David Hunter (opgeleid op de Amerikaanse 'Body Farm') heeft zich na een persoonlijke tragedie teruggetrokken als huisarts in een dorpje in Norfolk. Maar als twee jongens uit het dorp een al in verregaande staat van ontbinding verkerend lijk vinden, ontdekt de politie zijn expertise en roept zijn hulp in. Het slachtoffer, een jonge vrouw, blijkt nog enige dagen geleefd te hebben voordat zij werd vermoord en als er een tweede vrouw verdwijnt, begint voor Hunter en de politie een race tegen de klok om de dader te vinden. In het dorp is iedereen in rep en roer en iedereen verdenkt iedereen. Goed gecomponeerd, heel spannend misdaadverhaal vol forensische details, mooie Engelse dorpssfeer, een goed plot, overtuigende neergezette hoofdpersonen en een verrassend einde. Vijfde roman van journalist/auteur Beckett, maar zijn eerste forensische thriller, en zeker geslaagd. Een tweede David Hunter-thriller is in de maak. De roman staat op de shortlist voor de prest…Lees verder

Over Simon Beckett

Simon Beckett (Sheffield, 1960) is een Brits journalist en auteur.

Na het afronden van zijn studies ging Beckett lesgeven in Spanje en speelde hij in verschillende bandjes, vooraleer hij freelance-journalist werd. Hij schreef voor onder andere The Times, The Independent on Sunday, The Daily Telegraph en The Observer.

Beckett schreef in 2006 zijn eerste boek in de "David Hunter-reeks", getiteld The Chemistry of Death (in het Nederlands vertaald als De geur van Sterfelijkheid).

Bibliografie

  • 1994: Fine Lines
  • 1995: Animals
  • 1997: Where There's Smoke
  • 1998: Owning Jacob (Jacob is van mij, 2012)
  • 2014: Stone Bruises (Klem, 2014)

David Hunter-reeks: