Overdag is hij een uitstekend oogchirurg, ’s nachts een morbide psychopaat die zijn slachtoffers ontdoet van hun oogleden zodat ze wel moeten toekijken wanneer hij hen verkracht. De politie schakelt de blinde Alina Gregoriev in, omdat zij eerder al een andere psychopaat ontmaskerde.
Titel
Wijd open
Auteur
Sebastian Fitzek
Vertaler
Jolanda te Lindert
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Der Augenjäger
Editie
1
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2013
351 p.
ISBN
9789026133749 (paperback)

Besprekingen

Nadat haar geliefde Alexander Zorback, na de dood van zijn ex-vrouw en zoontje, zelfmoord pleegde, doet de politie weer een beroep op de diensten van Alina Gregoriev. De blinde fysiotherapeute heeft haar verdiensten als medium bewezen bij de ontmaskering van de ogenverzamelaar. Nu wordt ze ingezet om aan verdachte Zarin Suker, een befaamd oogchirurg, belastend bewijsmateriaal te ontfutselen over waar hij zijn martelingen en moorden pleegde. Helaas houdt ze een deel van Sukers geheimen voor zich, waardoor hij voorwaardelijk vrijkomt en zijn pathologische daden kan verderzetten. Het wordt een race tegen de klok (en geen rechtlijnige eindspurt) om Sukers volgende slachtoffer te redden. is het vervolg op . Het boek verwijst regelmatig en intensief naar het eerste deel dat je niet noodzakelijk gelezen moet hebben om het tweede deel te kunnen smaken. Toch waarschuwt de auteur zijn lezers: ‘Wanneer u eerst leest zal lang niet meer zo spannend zijn. De liefhebbers van Sebastian Fitzeks schrij…Lees verder
Tweede deel van wat een serie moet worden*. Dit deel is vrij goed apart te lezen van het eerste, ‘De ogenverzamelaar’**. De psychopathische oogarts Frank Lahman ontdeed zijn slachtoffers van een oog. Van vrouwelijke slachtoffers sneed hij de oogleden af. Hij was gevangen, maar is nu weer vrij wegens gebrek aan bewijs. Lahman heeft Alexander Zorbach, de man die hem opspoorde zover gekregen dat hij een kogel door zijn eigen hoofd schoot om zijn zoon te redden uit de handen van Lahman. Zorbach heeft het echter overleefd en is herstellende. De politie roept de hulp in van de blinde Alina Gregoriev, die bekend staat als medium. Alina stemt ermee in, maar heeft geen benul in wat voor absurd situatie ze verzeild raakt. De lezer die al gruwelde bij Hannibal Lecter, moet dit boek zeker niet lezen. Het is een opeenhoping van gruwelijk geweld en ziekelijk handelen. Met een psychopaat als hoofdpersoon kan de schrijver het zo bont maken als hij wil. Knap gedaan, dat wel, maar hoeveel lezers kunn…Lees verder

Over Sebastian Fitzek

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Jonas Rogowski

Sebastian Fitzek (Berlijn, 13 oktober 1971) is een Duitse schrijver en journalist. Zijn eerste boek (De therapie) was in 2006 een bestseller in Duitsland en verdreef De Da Vinci Code van de eerste positie.

Bibliografie

Daarnaast heeft hij een bijdrage geleverd aan de volgende verhalenbundels:

  • Tierische helden, 2008
  • Mord am Hellweg IV, 2008
  • Tödliche Gaben, 2009
  • P.S. Ich Töte Dich, 2010 (Het titelverhaal is geschreven en de overige verhalen zijn geselecteerd door Sebastian Fitzek)
  • Weißer Schnee, rotes Blut, 2010
Lees verder op Wikipedia