Boek
Nederlands

Ik kook

Saskia Halfmouw (illustrator)
+1
Ik kook
×
Ik kook Ik kook
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Ik ben Moos. Ik kook een peer en room. Ik eet het op, mmm. AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Koken
Leesniveau
AVI Start, AVI 1
Titel
Ik kook
Illustrator
Saskia Halfmouw
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2014
21 p. : ill.
Aantekening
Veilig leren lezen Kim-versie
ISBN
9789048719198 (hardback)

Besprekingen

Moos maakt samen het haar oom Vik lekkere dingen in de keuken. Ze smullen er volop van en maken samen grapjes. Eenvoudig leesboekje voor beginnende lezers, dat kinderen na ongeveer 7 weken leesonderwijs kunnen lezen. Het is een deeltje uit de Sterretjes-serie van Veilig Leren Lezen, voor kinderen die wat meer tijd nodig hebben om te leren lezen. De eenvoudige verhaallijn is geschreven in eenlettergrepige woorden en korte zinnetjes die in spreekballonnen staan, AVI-Start. Gedrukt in een groot schreefloos lettertype zonder hoofdletters op glad papier. Voor in het boekje worden de hoofdfiguren uit het verhaaltje voorgesteld. De kleurrijke illustraties van de ervaren illustratrice ondersteunen de vrolijke gezelligheid van het verhaal. Verzorgde uitgave met een aantrekkelijk ogend omslag. Leuke aanvulling op het bestaande assortiment AVI-Start boekjes, met een prettige, opgewekte sfeer. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Saskia Halfmouw

Saskia Halfmouw (Den Haag, 3 april 1968) is een Nederlands illustratrice.

Levensloop

Jeugd en opleiding

Saskia Halfmouw werd geboren in Den Haag en groeide op in Ede. Na haar middelbare school studeerde zij grafische vormgeving aan het ArtEZ in Arnhem.

Loopbaan

Halfmouw debuteerde in 1993 haar boek Van huilen krijg je dorst van Anke Kranendonk. Hierna ging zij werken als fulltime illustratrice. Ze werkten onder meer samen met de schrijvers Paul Biegel, Mieke van Hooft, Thijs Goverde, Chris Winsemius en Rom Molemaker. Later ging zij ook illustraties maken voor de boeken van Henk Hardeman, Vivian den Hollander, Anna Woltz en Leny van Grootel. Ook maakte ze illustraties voor de boekenserie Foeksia van Paul van Loon. De verhalen gaan vooral over humor en sprookjes.

Bibliografie

Dit …Lees verder op Wikipedia