Vijftien rijmverhalen over allerlei helden: bekende sprookjesfiguren als Hans en Grietje, Ali Baba en Aladdin, maar ook een krokodil die naar de tandarts moet.
Titel
Rijmsoep
Auteur
Roald Dahl
Vertaler
Huberte Vriesendorp Maurits Vriesendorp
Verteller
Jan Meng
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Rhyme stew
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2012
1 cd
Speelduur
ca. 50 min.
ISBN
9789047613206

Andere formaten:

Besprekingen

De bekende hilarische rijmverhalen uit de gelijknamige bundel* worden voorgelezen door Jan Meng die al vele Dahl-klassiekers voorlas. Veel van de no-nonsense rijmen zijn erg leuk voor kinderen, maar enkele seksueel getinte rijmen zijn meer afgestemd op volwassenen. Fraai zijn de lange sprookjesgedichten die doorspekt zijn met veel humor. Deze sprookjesrijmen zijn gebaseerd op bekende sprookjes als Hans en Grietje, Ali Baba en Aladin. Sommige rijmen zijn zeer geschikt voor kinderen van de bovenbouw van het basisonderwijs. De lengte van de rijmen varieert van heel kort tot aardig lang. Vanaf ca. 11 jaar.

Over Roald Dahl

Roald Dahl (Llandaff, Zuid-Wales, 13 september 1916 – Oxford, 23 november 1990) was een Brits schrijver.

Hij schreef boeken voor zowel kinderen als volwassenen. Zijn schrijfstijl was bijzonder: de verhalen voor volwassenen zijn vaak bizar en die voor kinderen grappig, vreemd, onvoorspelbaar, griezelig en af en toe enigszins sadistisch. Zijn kinderboeken werden van tekeningen voorzien door Quentin Blake. Ze werden in Nederland zowel door de Griffeljury als door de Kinderjury verschillende malen bekroond. Zijn verhalen voor volwassenen waren over het algemeen kort en vertoonden vaak een verrassende wending aan het eind. De boeken Boy en Solo zijn autobiografisch.

Biografie

Jeugd

Roald Dahl werd in 1916 in Llandaff, Cardiff (Wales) geboren als kind van Noorse ouders, Harald Dahl en Sofie Magdalene Dahl-Hesselberg. Roald werd vernoemd naar de poolreiziger Roald Amundsen, een nat…Lees verder op Wikipedia

Suggesties