Boek
Nederlands

Een hapje voor Kleine Ezel

Rindert Kromhout (auteur), Annemarie Van Haeringen (illustrator)
+1
Een hapje voor Kleine Ezel
×
Een hapje voor Kleine Ezel Een hapje voor Kleine Ezel
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Kleine Ezel weigert zijn boterham op te eten. Totdat mama Ezel besluit het brood dan maar aan de eendjes in het park te voeren. Vierkant prentenboek met expressieve aquarellen in heldere kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Voeding
Titel
Een hapje voor Kleine Ezel
Auteur
Rindert Kromhout
Illustrator
Annemarie Van Haeringen
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2013
[20] p. : ill.
ISBN
9789025861223 (hardback)

Besprekingen

Een nieuw verhaal van het succesvolle (prenten)boekduo over Kleine Ezel. In dit verhaal weigert Kleine Ezel een boterham te eten. ‘Mijn buik zegt nee’, zegt hij tegen zijn moeder. Totdat mamma Ezel besluit het brood dan maar aan de eendjes te voeren... Fijn verhaal over de voor ouders zeer herkenbare situatie dat zij alle registers moeten opentrekken om hun kind te laten eten. Net als de andere boeken over Kleine Ezel is dit verhaal sterk door zijn eenvoud in zowel tekst als illustraties. Links staan, veelal in dialoogvorm, de tekstblokken van maximaal vier regels op witte pagina’s. Rechts de fraaie illustraties met weinig details die kunnen afleiden en steeds een andere achtergrondkleur. Gedrukt op stevig, geplastificeerd papier. Vierkant formaat met Kleine Ezel in reliëf op de voorplat. Tegelijkertijd verscheen: ‘Kleine Ezel kan al tellen’*. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Rindert Kromhout

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Mark Sassen

Rindert Kromhout van der Meer (Rotterdam, 9 augustus 1958) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Biografie

Rindert Kromhout woonde als kind twee jaar lang in kindertehuizen. In deze periode (1971-1973) gaat hij naar de LOM-school in Utrecht en voelt zijn eerste roeping: bioloog of dierenarts. Hij ziet er echter vanaf als hij ontdekt dat je voor deze beroepen lang moet leren. Daarna gaat hij naar de avondmavo en volgt hij een opleiding tot kleuterleider. Ondertussen begint hij kinderverhalen te schrijven. In 1980 haalt hij zijn diploma, maar tot een baan in het onderwijs komt het nooit. Alles wat hij in die tijd over kinderen geleerd heeft komt wel goed van pas bij het schrijven van kinderboeken.

In 1985 bezoekt Rindert Kromhout Rome voor het eerst. Deze kennismaking krijgt een naar einde als Palestijnse terroristen het vliegveld binnenstormen terwijl hij op zijn vlucht naar huis wacht. Zestien mensen worden doodgescho…Lees verder op Wikipedia

Suggesties