Boek
Nederlands

Musti bij de brandweer

Rachel Frederix (auteur), Jeff Broeckx (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Musti droomt dat hij bij de brandweer is. Prentenboekje met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Brandweer
Titel
Musti bij de brandweer
Auteur
Rachel Frederix
Illustrator
Jeff Broeckx
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2011
[20] p. : ill.
ISBN
9789002244223 (hardback)

Besprekingen

Musti is met school op bezoek geweest bij de brandweer. Nu wil hij later ook brandweerman worden. Hij heeft geluk, want de brandweer komt thuis langs, omdat de kelder onder water is gelopen. Vierkant prentenboek met als hoofdpersoon het overbekende katertje Musti. Eind jaren zestig was Musti voor het eerst op de Vlaamse televsie te zien, inmiddels is een vernieuwde 3D-animatieserie gemaakt die o.a. op Ketnet is uitgezonden. Het boekje is een zelfstandig te lezen deeltje uit een lange reeks*, gebaseerd op de televisieserie. De illustraties in harde kleuren tegen een witte achtergrond zijn zeer gestileerd en clichématig; ze vertonen weinig sfeer. De drie- tot zesregelige tekst staat in een duidelijke, schreefloze letter in de illustraties. Het verhaaltje is stilistisch niet erg sterk en inhoudelijk ook vrij matig. Bedoeld voor peuters, maar daar is het taalgebruik redelijk moeilijk voor. Vanaf ca. 3 jaar.

Over Rachel Frederix

Rachel Frederix (Zolder, 2 november 1948) is een Vlaamse voormalig omroepster, stemactrice en scenariste.

Rachel Frederix was van 1974 tot 1989 omroepster bij de toenmalige BRT. In de jaren 90 sprak ze de stemmen in van de kinderserie Musti. Ze schreef daarnaast ook de scenario's van de boekjes van Musti. In 2013 bracht ze haar eigen prentenboek uit: "Het meisje dat geen tranen had".

Ze is getrouwd met ex-journalist en voormalig BRT-chef Jan Ceuleers. Samen hebben ze een dochter.

Trivia

Naar aanleiding van een speciale uitzending van De laatste show op 17 maart 2011, gewijd aan 1986 met bijhorende omroep aan het begin en einde, was Rachel Frederix nog één keer te zien als omroepster met de oude leaders uit de jaren 80.