Boek
Nederlands
Rik heeft een nieuwe juf. Ze heet juf Els. Juf Els is een beetje vreemd. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Extra onderwerp
School
Leesniveau
AVI 2
Mijn juf doet raar
Pieter Van Oudheusden Hilde Van Craen
Nederlands
Uitgever
Zwijsen Tilburg, 2006
24 p. : ill.
ISBN
90-447-0796-5

Besprekingen

Rik heeft een nieuwe juf, juf Els. Ze draagt een paarse pet op een grote bos rood haar. Juf Els is een buitenbeentje met veel dwaze en uitdagende ideeën. Ze geeft les in een park, want daar leer je meer dan in de klas. Ze klimt als een aap in een boom en houdt de parkwachter voor de gek. Ze is raar, maar het is nooit saai. Als Riks goudvis dood is, ontdekt hij ook een andere juf. Ze troost hem op een mooie manier. Rik vertelt zijn verhaal over juf in korte, directe zinnen. Geen hoofdletters, wel alle leestekens, AVI-M3. De paginavullende illustraties in aquarel hebben zachte kleuren. Deze expressieve schilderijtjes met veel details passen uitstekend bij de tekst. Een leuk oefenboekje om te leren lezen. Deeltje uit de serie 'Ssst... ik lees!'. Met meelees-cd (ca. 40 min.) waarop het verhaal op AVI-niveau wordt voorgelezen. Vanaf ca. 6 jaar.

Suggesties