Boek
Nederlands

Hubert de Givenchy : voor Audrey, met liefs

Philip Hopman (auteur)
+1
Hubert de Givenchy : voor Audrey, met liefs
×
Hubert de Givenchy : voor Audrey, met liefs Hubert de Givenchy : voor Audrey, met liefs

Hubert de Givenchy : voor Audrey, met liefs

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Hubert (ik-figuur) vertrekt naar Parijs om modeontwerper te worden. Daar ontmoet hij de later bekende actrice Audrey met wie hij vriendschap sluit. Prentenboek met aquarellen over de modeontwerper Hubert Givenchy en de actrice Audrey Hepburn. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.
Titel
Hubert de Givenchy : voor Audrey, met liefs
Auteur
Philip Hopman
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2016
[26] p. : ill.
ISBN
9789025871352 (hardback)

Besprekingen

Prentenboek uitgegeven naar aanleiding van de modetentoonstelling ‘Hubert de Givenchy’* in het het Gemeentemuseum Den Haag. Hubert (ik-figuur) brengt zijn jeugd door in Frankrijk in het kasteel van zijn moeder, waar regelmatig grote dansfeesten worden gehouden. Hij besluit modeontwerper te worden en wordt al snel beroemd. Parallel aan zijn verhaal loopt dat van Audrey Hepburn, die een carrière als balletdanseres beoogt, maar uiteindelijk een gevierd filmactrice wordt. De twee ontmoeten elkaar als Audrey het atelier van De Givenchy bezoekt op zoek naar kleding voor een nieuwe film. De Givenchy gaat voor haar ontwerpen en er ontstaat een vriendschap voor het leven. Dit op de werkelijkheid gebaseerde verhaal wordt verteld met veel, ook paginagrote, aquarellen en begeleidende korte tekstjes in een duidelijke letter. Met humor is spaarzaam omgegaan. Dit levert een qua verhaal of beeld weinig spectaculair, maar toch sympathiek boek op over mode en vriendschap. Voorlezen vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Hubert de Givenchy

Parallel aan het verhaal van Hubert de Givenchy die modeontwerper wil worden, loopt dat van Audrey Hepburn die aan een filmcarrière begint. Al snel oogsten beide artiesten veel succes. Hubert ontwerpt kleren voor de vooraanstaande vrouwen van die tijd, Audrey schittert op het witte doek. Op een dag ontmoeten ze elkaar in het atelier waar Audrey kleren komt uitkiezen voor haar nieuwste film. De kleren zijn prachtig en zitten haar als gegoten. “Alsof ik ze voor je gemaakt heb”, zegt Hubert. Al gauw ontstaat er een bijzondere vriendschap. Hubert wordt de vaste ontwerper van Audrey en waar ze ook gaat, altijd draagt ze kleren van ‘haar’ Hubert. In zijn kleren voelt ze zich veilig en durft ze de hele wereld aan.Naar aanleiding van de modetentoonstelling ‘Hubert de Givenchy: to Audrey with love’ in het Gemeentemuseum Den Haag, maakte Philip Hopman dit prentenboek als ode aan de Givenchy en Hepburn. De auteur brengt het verhaal tot leven met prachtige tekeningen in retr…Lees verder

Over Philip Hopman

Philip Hopman (Egmond aan den Hoef, 16 juli 1961) is een Nederlands illustrator.

Biografie

Jeugd en opleiding

Hopman werd geboren in Egmond aan den Hoef. Zijn vader had een tulpenkwekerij waar hij tijdens de schoolvakanties altijd in meehielp. Op de basisschool was hij altijd al graag bezig met tekenen. Hij studeerde na zijn middelbare school aan de Rietveldacademie (afgestudeerd in 1985) met Thé Tjong-Khing, Lidia Postma en Harrie Geelen als docenten.

Loopbaan

Hopman heeft een groot aantal boeken geïllustreerd, waaronder heruitgaven van Annie M.G. Schmidts Wiplala (2007) en Wiplala weer (2009), en kreeg een Zilveren Penseel voor 22 Wezen (tekst Tjibbe Veldkamp, 1998). Daarnaast verzorgde hij in 2003 (Het Zwanenmeer, Francine Oomen), 2006 (Laika tussen de sterren, Bibi Dumon Tak) en 2008 (Vlammen, Hans Hagen) de illustraties van het Kinder…Lees verder op Wikipedia