Luisterboek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Een Ierse secretaresse komt op haar zoektocht naar de zin van het leven in aanraking met hedendaagse hekserij.
Onderwerp
Esoterie, Hekserij
Titel
Brida
Auteur
Paulo Coelho
Verteller
Susan Smit
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Portugees
Oorspr. titel
Brida
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2008
6 cd's
Speelduur
6 uur en 11 min.
ISBN
9789047603214

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Integrale weergave van het gelijknamige boek* uit 1990, voorgelezen door schrijver-journalist Susan Smit. Het verhaal speelt in de jaren tachtig van de twintigste eeuw. Brida (21), een Ierse secretaresse bij een export-bedrijf, studeert in de avonduren letterkunde. Al jaren zoekt ze ook naar de zin van haar leven. Op haar zoektocht ontmoet ze een magiër in de Traditie van de Zon, en haar meester Wicca. Deze geeft haar onderricht in eeuwenoude, in de loop der tijd aangepaste heksenrituelen in de Traditie van de Maan. Hierdoor ontdekt Brida de kracht van kennis en emoties, en ontmoet ze haar Andere Deel. Ook ontwikkelt ze geleidelijk veel zelfkennis en haar Gave aan de wereld. Een spiritueel sprookje van de populaire, veelzijdige Braziliaanse schrijver (1947) dat evenals zijn geroemde 'De Alchemist' (1987) teruggrijpt op hippie-ervaringen van de auteur en christelijke accenten heeft. De verhaalvorm is traditioneel.

Over Paulo Coelho

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door nrkbeta

Paulo Coelho (Rio de Janeiro, 24 augustus 1947) is een Braziliaanse schrijver, die in de gehele wereld wordt gelezen.

Paulo Coelho wordt in 1947 in Rio de Janeiro geboren. Hij heeft rechten gestudeerd , maar hij is met deze studie gestopt wanneer hij merkte dat hij zijn studie verwaarloosde. Hij wou zijn droom verwezenlijken om schrijver worden. Zijn vader beschouwde zijn vroege interesse in de literatuur als een vorm van afwijkend gedrag. Pogingen om hem te "genezen" versterkten echter zijn artistieke belangstelling, die hij uitleefde in de hippie-beweging van Brazilië. Zijn studie rechten staakte hij in 1970 om te gaan reizen door het Latijns-Amerikaanse continent, en naar Europa. Na een periode in Amsterdam, waar Coelho op zoek naar zichzelf is, verdiept hij zich onder andere in magie en occulte boeken.

Hij keert in 1973 terug naar Brazilië en gaat popsongs schrijven. Hij schrijft liedjes voor Raul Seixas, Rita Lee en Sidney Magal. Kort daarna gaat hij werke…Lees verder op Wikipedia