Boek
Nederlands

Kas en Saar vieren Halloween

Pauline Oud (auteur)

Kas en Saar vieren Halloween

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Bij Kas en Saar op school wordt vandaag Halloween gevierd. Kas is als spook en Saar als heks verkleed. Met hun klasgenootjes doen ze griezelspelletjes en gaan ze op spookjestocht. Maar gelukkig wordt het nooit echt eng! Prentenboek met paginagrote, kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Halloween
Titel
Kas en Saar vieren Halloween
Auteur
Pauline Oud
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2020
[30] p. : ill.
ISBN
9789044839395 (hardback)

Besprekingen

Op Halloween gaan kleuters Kas en Saar als heks en spook naar school. Samen met hun eveneens verklede klasgenootjes doen ze een spannende griezeltocht en griezelspelletjes. Ook het knutselen en eten is helemaal in stijl. En daarna op spookjestocht! Gelukkig wordt het nooit te eng, daar zorgt juf wel voor, en ook de spookjesjager blijkt een vertrouwde bekende. De schutbladen zijn benut met een zevental vragen over het verhaal (voorin, hoewel het verhaal dan nog niet is gelezen) en twee knutselopdrachten (achterin). Over Kas en Saar ieder apart verschenen al vele prentenboeken; over hen samen is dit het derde boek (na 'Kas en Saar vieren carnaval' en 'Kas en Saar vierken kerst'*). In de uitgave van royaal vierkant formaat komen de zwartomlijnde, kleurige waterverf illustraties over de hele spread goed tot hun recht. Vanaf ca. 3 jaar.

Over Pauline Oud

Paulina Maria Oud (Hilversum, 10 maart 1963) is een Nederlands illustratrice, schrijfster en ontwerpster.

Biografie

Oud werd geboren als jongste in een gezin met twee kinderen. Haar moeder was kleuterleidster en haar vader bouwkundig tekenaar. Als kind was zij veel te vinden in het atelier van haar grootvader Johannes Oud, die naast zijn huisschildersbedrijf actief was als kunstschilder. Van 1980 tot 1985 studeerde zij aan de Academie voor Beeldende Kunsten Utrecht. Op de kunstacademie startte zij aanvankelijk met grafische vormgeving maar in haar derde jaar stapte zij over naar de autonome studierichting Grafiek.

Na een aantal jaren als vrij beeldend kunstenaar en docente Tekenen en Schilderen gewerkt te hebben, illustreerde Oud haar eerste kinderboek in 1996. Hierna volgden vele boeken voor diverse auteurs, onder wie Arend van Dam, Thea Dubelaar, Liesbeth van der Jagt, Anneke Scholtens en Betty Sluyzer. In totaal illust…Lees verder op Wikipedia