Makkelijk lezen
Nederlands

Kind te koop

Paul Van Loon (auteur), Rick De Haas (illustrator)
Milan leent een griezelfilm. Maar op de geleende dvd blijkt iets anders te staan: er is een meisje ontvoerd. Kan Milan haar helpen? Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. AVI-E4. Vanaf ca. 9 jaar.
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Kind te koop
Auteur
Paul Van Loon 1955-
Illustrator
Rick De Haas
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2013
61 p. : ill
ISBN
9789048713684 (hardback)

Besprekingen

Milan leent een griezelfilm. Maar op de geleende dvd blijkt iets anders te staan: er is een meisje ontvoerd, dat verkocht wordt en naar New York gebracht zal worden. Het kind zal de volgende dag van Schiphol vertrekken. Op het politiebureau blijkt de dvd gewist te zijn; daarom gelooft de politie Milan niet. Samen met zijn zusje en de eigenaar van de videotheek scheurt Milan naar Schiphol... Spannend verhaal met verrassende ontknoping, geschreven in eenvoudig taalgebruik, AVI-E4. Korte hoofdstukken, korte zinnen die elk op een nieuwe regel beginnen. De vele gekleurde illustraties geven de gebeurtenissen levendig weer. Speelse lay-out. Gedrukt in een speciaal lettertype dat plezierig is voor kinderen die moeite hebben met lezen. Het verhaal is eerder verschenen in de serie 'Zoeklicht' (1991), maar verschijnt nu met nieuwe illustraties en het nieuwe lettertype vanwege het feit dat de Zoeklichtserie voor moeizame lezers dertig jaar bestaat. Met voorin ‘aanmoedigingen’ voor kinderen, en ac…Lees verder

Over Paul Van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlandse kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij d…Lees verder op Wikipedia

Suggesties