Boek
Nederlands

Spikkels om van te houden

Nicolle Christiaanse (auteur), Annemarie Dragt (illustrator)
+1
Spikkels om van te houden
×
Spikkels om van te houden Spikkels om van te houden
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Angel (ik-persoon) is het liefst elke dag op de manege. Haar lievelingspony is de lastige Sparkle, maar nu wil die nare José Sparkle van de manege kopen! Intussen is Angel op zoek naar haar onbekende vader, met wie ze via Facebook contact zoekt. Vanaf ca. 10 jaar.
Extra onderwerp
verhalen, paarden
Titel
Spikkels om van te houden
Auteur
Nicolle Christiaanse
Illustrator
Annemarie Dragt
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2019
112 p. : ill.
ISBN
9789020624878 (hardback)

Besprekingen

Angelina (Angel) is een enorme paardengek. Elke dag is ze op de manege te vinden. Haar lievelingspony is de dwarse Sparkle. Maar José wil Sparkle van de manege kopen. Zal haar dit lukken? Tegelijkertijd is Angel met nog iets spannends bezig: ze is op zoek naar haar vader, die ze nog nooit ontmoet heeft. Via Facebook legt ze contact met hem en ze hoopt dat hij haar niet zal afwijzen. Opnieuw een lekker paardenleesboek in de vorm van een dagboekverslag dat Angel schrijft aan haar vader, over shetlanders en pony’s, longeren en galop, en alles wat met het verzorgen en rijden van paarden te maken heeft. Het laat ook iets zien van de rivaliteit van de rijders onderling, de kracht van vriendschap en de liefde die er is tussen de dieren en de meiden. Het verhaal leest erg vlot met de nodige spanning en een goede opbouw naar de ontknoping. Het heeft een open einde, wat uitnodigt om het volgende deel te lezen. Eerder verscheen over Angel '100 % Paardengek'* met twee verhalen. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Nicolle Christiaanse

Nicolle Christiaanse (Tilburg, 10 maart 1964) is een Nederlands kinderboekenschrijver.

Loopbaan

Christiaanse groeide op in Tilburg, waar ze de lagere school en het VWO doorliep. Zij deed vervolgens de opleiding tot drogist en natuurgeneeskundig therapeute. Omdat Christiaanse meer zag in schrijven dan in een geneeskundige praktijk ging zij daar mee verder. In 1997 verscheen een kort verhaal in de Donald Duck. Hierna publiceerde zij tien jeugdboeken bij uitgeverij Kluitman. Daarnaast schrijft Christiaanse informatieve teksten, verhalen, feuilletons en stripscenarios voor de tijdschriften Penny en Hoefslag Junior. De meeste van haar boeken gaan over paarden.

Bibliografie (selectie)

  • 2016 Red madelief!
  • 2013 De Bleshof - Paarden, ponys en plezier.
  • 2012. de Bleshof, Onze pony's zijn super.…Lees verder op Wikipedia

Suggesties