Boek
Nederlands

Pak de dief, Pup!

Nicolle Christiaanse (auteur), Ann De Bode (illustrator)
Pup woont samen met poes Jet in een huis. Op een dag staat er een vreemde man in de kamer. Hij stopt van alles in zijn tas. Pup gaat achter de dief aan. Kan hij hem pakken? AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Honden
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Pak de dief, Pup!
Auteur
Nicolle Christiaanse
Illustrator
Ann De Bode
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2018
29 p. : ill.
ISBN
9789020678383 (hardback)

Besprekingen

Pup is een jonge hond die met poes Jet in huis woont. Op een dag kijkt hij teevee en ziet hoe een wolf een hert vangt. Dat vindt hij eng en hij klikt snel het scherm uit. Maar dan staat er ineens een man in de kamer die allemaal spullen pakt en in zijn tas doet, ook de teevee. Dat vindt Pup maar niks en hij volgt de man als die weer weggaat. Pup is nog nooit alleen op straat geweest en het is heel spannend. Hij wordt nat, een boze kat pakt hem bijna, een auto rijdt haast tegen hem aan, maar Pup blijft de dief volgen. Lukt het hem om de boef te vangen en de spullen terug te krijgen? Een verhaal dat precies spannend genoeg is in de serie 'Leren lezen met Kluitman'*, op AVI-M4. Het boek bevat veel kleurige illustraties die het verhaal leuk aanvullen en kinderen veel bieden om naar te kijken. Enige minpuntje is dat de voetballende jongetjes niet in het verhaal voorkomen, maar dat er later wel naar verwezen wordt. Oplettende jonge lezers zullen dit zeker opmerken, maar het zal hun leesplez…Lees verder

Over Nicolle Christiaanse

Nicolle Christiaanse (Tilburg, 10 maart 1964) is een Nederlands kinderboekenschrijver.

Loopbaan

Christiaanse groeide op in Tilburg, waar ze de lagere school en het VWO doorliep. Zij deed vervolgens de opleiding tot drogist en natuurgeneeskundig therapeute. Omdat Christiaanse meer zag in schrijven dan in een geneeskundige praktijk ging zij daar mee verder. In 1997 verscheen een kort verhaal in de Donald Duck. Hierna publiceerde zij tien jeugdboeken bij uitgeverij Kluitman. Daarnaast schrijft Christiaanse informatieve teksten, verhalen, feuilletons en stripscenarios voor de tijdschriften Penny en Hoefslag Junior. De meeste van haar boeken gaan over paarden.

Bibliografie (selectie)

  • 2016 Red madelief!
  • 2013 De Bleshof - Paarden, ponys en plezier.
  • 2012. de Bleshof, Onze pony's zijn super.…Lees verder op Wikipedia

Suggesties