Boek
Nederlands

Onze pony's zijn super

Nicolle Christiaanse (auteur), Ivan & Ilia (illustrator)
+1
Onze pony's zijn super
×
Onze pony's zijn super Onze pony's zijn super
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De pony Tobias wordt steeds eigenwijzer. Bo maakt zich zorgen of de viertallenproef tijdens de dressuurwedstrijd wel goed zal gaan met Tobias erbij. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Pony's
Titel
Onze pony's zijn super
Auteur
Nicolle Christiaanse
Illustrator
Ivan & Ilia
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2012
93 p. : ill.
ISBN
9789020674316 (hardback)

Besprekingen

De pony Tobias was heel bang toen hij op de Bleshof kwam. Maar door de goede zorgen van Bo voelt hij zich veel beter. Hij wordt steeds eigenwijzer en Bo maakt zich zorgen of de viertallenproef tijdens de dressuurwedstrijd wel goed zal gaan met Tobias erbij. Elfde deel uit de serie over de Bleshof*. De boeken zijn afzonderlijk te lezen. Het boek is vrij makkelijk leesbaar door het gebruik van korte zinnen en veel spreektaal. Een rustige bladspiegel met ruime marges en een ruime interlinie. Voor minder snelle lezers is het boek best moeilijk, omdat het veel volle tekstpagina's bevat en slechts enkele grijze potloodtekeningen, die weinig toevoegen. Het voorste schutblad bevat een tekening van de omgeving rond de Bleshof. Op het omslag een vrolijk gekleurde illustratie van een groepje kinderen op hun pony's. Wensvervullend verhaal dat paardenliefhebbers zeker zal aanspreken. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Nicolle Christiaanse

Nicolle Christiaanse (Tilburg, 10 maart 1964) is een Nederlands kinderboekenschrijver.

Loopbaan

Christiaanse groeide op in Tilburg, waar ze de lagere school en het VWO doorliep. Zij deed vervolgens de opleiding tot drogist en natuurgeneeskundig therapeute. Omdat Christiaanse meer zag in schrijven dan in een geneeskundige praktijk ging zij daar mee verder. In 1997 verscheen een kort verhaal in de Donald Duck. Hierna publiceerde zij tien jeugdboeken bij uitgeverij Kluitman. Daarnaast schrijft Christiaanse informatieve teksten, verhalen, feuilletons en stripscenarios voor de tijdschriften Penny en Hoefslag Junior. De meeste van haar boeken gaan over paarden.

Bibliografie (selectie)

  • 2016 Red madelief!
  • 2013 De Bleshof - Paarden, ponys en plezier.
  • 2012. de Bleshof, Onze pony's zijn super.…Lees verder op Wikipedia

Suggesties