Lettertype dyslexie
Nederlands

Nieuwe vrienden

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Als Reka van de stad naar een dorp verhuist, vindt ze dat helemaal niet leuk. Tijdens de vakantie mag ze werken bij manege 'De Bleshof', waar paarden op leeftijd worden verzorgd. Vanaf ca. 10 jaar. Gedrukt in lettertype Dyslexie.
Titel
Nieuwe vrienden
Auteur
Nicolle Christiaanse
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2013
106 p. : ill.
ISBN
9789020694956 (hardback)

Besprekingen

Reka verhuist van de stad naar een dorp. Ze vindt het maar niks, totdat ze terecht komt bij de manege 'De Bleshof', waar paarden op leeftijd worden verzorgd. Ze mag daar tijdens de vakantie meewerken en wordt dikke maatjes met Pipo, een pony, wiens herkomst onduidelijk is. Wel héél erg toevallig ontmoet Reka in het bejaardentehuis waar haar oma woont, de eigenaar van Pipo. Over de huiselijke omstandigheden wordt slechts vermeld dat Reka op bezoek gaat bij haar oma. De enkele, grijze potloodtekeningen geven het wel en wee op de manege weer. Aan de binnenkanten van beide omslagen staat een plattegrond van de manege. Op het omslag is een gekleurde tekening van een groepje kinderen te paard opgenomen. Vlot geschreven verhaaltje voor meisjes vanaf ca. 10 jaar. Gedrukt in lettertype Dyslexie.

Over Nicolle Christiaanse

Nicolle Christiaanse (Tilburg, 10 maart 1964) is een Nederlands kinderboekenschrijver.

Loopbaan

Christiaanse groeide op in Tilburg, waar ze de lagere school en het VWO doorliep. Zij deed vervolgens de opleiding tot drogist en natuurgeneeskundig therapeute. Omdat Christiaanse meer zag in schrijven dan in een geneeskundige praktijk ging zij daar mee verder. In 1997 verscheen een kort verhaal in de Donald Duck. Hierna publiceerde zij tien jeugdboeken bij uitgeverij Kluitman. Daarnaast schrijft Christiaanse informatieve teksten, verhalen, feuilletons en stripscenarios voor de tijdschriften Penny en Hoefslag Junior. De meeste van haar boeken gaan over paarden.

Bibliografie (selectie)

  • 2016 Red madelief!
  • 2013 De Bleshof - Paarden, ponys en plezier.
  • 2012. de Bleshof, Onze pony's zijn super.…Lees verder op Wikipedia