Boek
Nederlands

Mijn pony is mijn vriend

Nicolle Christiaanse (auteur), Melanie Broekhoven (illustrator)
+1
Mijn pony is mijn vriend
×
Mijn pony is mijn vriend Mijn pony is mijn vriend
In de reeks:
Evi; 2
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Evi helpt haar buurvrouw Ina graag op de manege met moeilijke paarden. Op een dag komt Belle met haar pony Caspar naar de manege. Caspar slaat soms zomaar op hol en de moeder van Belle vindt het veel te gevaarlijk worden. Kan Evi helpen? Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Mijn pony is mijn vriend
Auteur
Nicolle Christiaanse
Illustrator
Melanie Broekhoven
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2019
118 p. : ill.
ISBN
9789020623727 (hardback)

Besprekingen

Evi is een echte paardenliefhebber. Ze voelt de paarden en pony’s heel goed aan en helpt haar buurvrouw Ina dan ook erg veel op de manege. Wanneer er een nieuwe pony wordt gebracht om geholpen te worden met zijn gedragsproblemen, wil ze de pony en zijn baasje Belle helpen. Maar het lijkt erop dat niemand in staat is om Caspar rustig te krijgen. Telkens komt er een moment dat de pony ervandoor gaat. Totdat Evi in de gaten krijgt wie daar de oorzaak van is. Een heerlijk spannend leesboek voor de echte paardenfans. Allerlei handige weetjes over het rijden op paarden passeren de revue. Naast termen als in-spiralen en longeren wordt verteld hoe paarden ingezet worden als therapie. Paarden voelen mensen goed aan. En dat is dan ook de oorzaak voor de onrust van Caspar. Evi redt hem door haar inzicht nog net op tijd. Een spannende ontknoping zorgt ervoor dat je het verhaal in één adem uitleest. De aantrekkelijke zwart-witillustraties geven de tekst een verzorgde uitstraling. Eerder verscheen …Lees verder

Over Nicolle Christiaanse

Nicolle Christiaanse (Tilburg, 10 maart 1964) is een Nederlands kinderboekenschrijver.

Loopbaan

Christiaanse groeide op in Tilburg, waar ze de lagere school en het VWO doorliep. Zij deed vervolgens de opleiding tot drogist en natuurgeneeskundig therapeute. Omdat Christiaanse meer zag in schrijven dan in een geneeskundige praktijk ging zij daar mee verder. In 1997 verscheen een kort verhaal in de Donald Duck. Hierna publiceerde zij tien jeugdboeken bij uitgeverij Kluitman. Daarnaast schrijft Christiaanse informatieve teksten, verhalen, feuilletons en stripscenarios voor de tijdschriften Penny en Hoefslag Junior. De meeste van haar boeken gaan over paarden.

Bibliografie (selectie)

  • 2016 Red madelief!
  • 2013 De Bleshof - Paarden, ponys en plezier.
  • 2012. de Bleshof, Onze pony's zijn super.…Lees verder op Wikipedia