Boek
Nederlands

Lieve pony, je kan het!

Nicolle Christiaanse (auteur), Melanie Broekhoven (illustrator)
+1
Lieve pony, je kan het!
×
Lieve pony, je kan het! Lieve pony, je kan het!
In de reeks:
Evi; 3
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Evi mag met haar buurvrouw Ina mee naar een pensionstal in de buurt. De springpony van Quinten is te sloom voor de wedstrijden. Weet Evi wat er met pony Laska aan de hand is? Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Lieve pony, je kan het!
Auteur
Nicolle Christiaanse
Illustrator
Melanie Broekhoven
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2019
125 p. : ill.
ISBN
9789020623734 (hardback)

Besprekingen

Evi is gek op pony’s. Ze observeert ze en begrijpt ze als geen ander. Wanneer Quinten steeds moppert op zijn pony Laska mag Evi mee om naar Laska te kijken. Wat is de reden dat Laska niet sneller wil rijden? Wanneer er tijdens een buitenrit ook nog een motorrijdster de rit flink verstoort, blijkt dat Laska ook erg bang is. Maar Evi weet raad. Dit nieuwe deel in de serie over Evi en haar pony’s zal prima in de smaak vallen bij de echte paardenliefhebbers. Evi is een heel vriendelijk meisje, dat graag wil helpen. Ze kan de pony’s goed doorgronden en vindt oplossingen waar anderen juist alleen maar problemen zien. Hierdoor heeft ze zich een onmisbare plek op de manege en bij de trainster Ina. Het boek is vlot geschreven, en gaat laat zien hoe het er aan toe gaat op een manege, hoe pony’s worden verzorgd en welke problemen er kunnen ontstaan tussen pony’s onderling. De zwart-witillustraties passen prima bij de tekst en brengen het verhaal tot leven. Eerder verschenen 'Evi praat met paarde…Lees verder

Over Nicolle Christiaanse

Nicolle Christiaanse (Tilburg, 10 maart 1964) is een Nederlands kinderboekenschrijver.

Loopbaan

Christiaanse groeide op in Tilburg, waar ze de lagere school en het VWO doorliep. Zij deed vervolgens de opleiding tot drogist en natuurgeneeskundig therapeute. Omdat Christiaanse meer zag in schrijven dan in een geneeskundige praktijk ging zij daar mee verder. In 1997 verscheen een kort verhaal in de Donald Duck. Hierna publiceerde zij tien jeugdboeken bij uitgeverij Kluitman. Daarnaast schrijft Christiaanse informatieve teksten, verhalen, feuilletons en stripscenarios voor de tijdschriften Penny en Hoefslag Junior. De meeste van haar boeken gaan over paarden.

Bibliografie (selectie)

  • 2016 Red madelief!
  • 2013 De Bleshof - Paarden, ponys en plezier.
  • 2012. de Bleshof, Onze pony's zijn super.…Lees verder op Wikipedia