Boek
Nederlands

Het grote Bleshof paardenboek

Nicolle Christiaanse (auteur), Ivan & Ilia (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Aan de hand van verhalende elementen, wordt in dit boek heel wat informatie gegeven over paarden en pony’s, hoe je de dieren bepaalde dingen kan aanleren en hoe je hun verzorging het beste aanpakt. Bevat veel praktische tips en enkele doe-opdrachten.
Onderwerp
Paarden
Titel
Het grote Bleshof paardenboek
Auteur
Nicolle Christiaanse
Illustrator
Ivan & Ilia
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2011
124 p. : ill.
ISBN
9789020674408 (hardback)

Besprekingen

In zeven hoofdstukken stelt Nicolle Christiaanse achtereenvolgens springpaarden, showpaarden, tuigpaarden, langeafstandspaarden, werkende paarden, dressuurpaarden en paarden op de manege en kinderboerederijen voor. Deze voorstellingen gebeuren telkens aan de hand van concrete voorvallen die in Reka’s blog beschreven staan. Elk hoofdstuk bevat ook een aantal beschrijvingen van concrete paarden. Meestal wordt het paard vermeld in de doorlopende tekst en volgt daarna een korte fiche met gegevens over het dier. Maar Christiaanse volgt deze manier niet altijd consequent. Hoewel de tinker Tobias al in het eerste hoofdstuk aan bod komt staat zijn fiche een heel stuk verderop. De persoonlijke verhalen van de paarden verwijzen naar concrete fictieverhalen uit de serie ‘De Bleshof’.
Het grote Bleshof paardenboek is origineel door de informatie die wordt aangeboden en ook door de manier waarop dat gebeurt. De lezer leert niet alleen iets over springen, dressuur en veelzijdighe…Lees verder
Hoofdpersoon Reka presenteert in dit paardenboek, horend bij de paardenserie 'De Bleshof', haar paardenblog. Rondom de blogs is een rijke hoeveelheid informatie opgenomen over verzorging, opvoeding, voedsel, sporten met paarden en de belangrijke samenwerking tussen mens en paard. De informatie wordt aangereikt in korte hoofdstukjes en in aansprekende heldere tekstblokjes. Honderden illustraties in kleur, maar ook tientallen tips van paardenliefhebbers vullen de informatie op inzichtelijke wijze aan. Een heel mooi onderdeel van dit boek is de voorstelronde van soorten paarden en pony’s: van connemarapony Bella Donna tot Jasper de zweetvos en van de soms vreemd reagerende Tobias tot het Gelderse paard Bregje. Telkens wordt iets verteld over ras, stokmaat, leeftijd, karakter en ‘beroep’ van het paard of van de pony. Een boek waaraan paardenliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Zij zullen veel informatie, tips, tekeningen herkennen uit hun eigen praktijk en zullen meteen zien dat ook de au…Lees verder

Over Nicolle Christiaanse

Nicolle Christiaanse (Tilburg, 10 maart 1964) is een Nederlands kinderboekenschrijver.

Loopbaan

Christiaanse groeide op in Tilburg, waar ze de lagere school en het VWO doorliep. Zij deed vervolgens de opleiding tot drogist en natuurgeneeskundig therapeute. Omdat Christiaanse meer zag in schrijven dan in een geneeskundige praktijk ging zij daar mee verder. In 1997 verscheen een kort verhaal in de Donald Duck. Hierna publiceerde zij tien jeugdboeken bij uitgeverij Kluitman. Daarnaast schrijft Christiaanse informatieve teksten, verhalen, feuilletons en stripscenarios voor de tijdschriften Penny en Hoefslag Junior. De meeste van haar boeken gaan over paarden.

Bibliografie (selectie)

  • 2016 Red madelief!
  • 2013 De Bleshof - Paarden, ponys en plezier.
  • 2012. de Bleshof, Onze pony's zijn super.…Lees verder op Wikipedia

Suggesties