Boek
Nederlands

De boot van Bas

Mirjam Mous (auteur), Nicolle Van den Hurk (illustrator)
Wim bouwt een boot. Bas vraagt het aan Jos. De boot van Wim is klein. Die van Bas is groot. Met wie vaart Roos mee? AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Varen, Wedstrijden
Leesniveau
AVI 2, AVI M3
Titel
De boot van Bas
Auteur
Mirjam Mous
Illustrator
Nicolle Van den Hurk
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2014
21 p. : ill.
Aantekening
Veilig leren lezen Kim-versie
ISBN
9789048719464 (hardback)

Besprekingen

Wim en Bas vouwen allebei een boot om met Roos te gaan varen. Wim doet het zelf, Bas laat Jos het doen. Met wie zal Roos meegaan? De boot van Bas is groot, die van Wim veel kleiner, maar dat kan ook een voordeel zijn. Eerste leesboekje met veel herhaling (kenmerk van de Sterretjes-reeks van Veilig Leren Lezen): vijf regels op een bladzijde, de tekstjes op de tegenoverliggende pagina's lijken erg op elkaar. Er zitten tegenstellingen in verwerkt en humor. De tekst is zonder hoofdletters en staat in de duidelijke tekeningen die merendeels in spreadvorm zijn. Deze vullen de tekst aan (laten meer zien dan de tekst zegt). Gemengde techniek. Fleurige, stevige uitgave uit Kern 5, AVI-M3. Nu met meelees-cd (ca. 15 min.) waarop het verhaal op AVI-niveau wordt voorgelezen. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Mirjam Mous

Mirjam Mous (Oosterhout, 7 november 1963) is een Nederlandse auteur van kinderboeken.

Levensloop

Haar vader is een kunstschilder en haar moeder een slagersdochter. Ze is opgegroeid in Made. Voordat Mous begon met schrijven, werkte ze op de Berkenhof, een school voor speciaal onderwijs in Breda. Sinds 2005 schrijft zij voltijds. Naast jeugd- en jongerenboeken schrijft ze verhalen voor lesmethoden en tijdschriften.

Mirjam Mous schrijft voor verschillende leeftijden, van beginnende lezers (5+) tot boeken die geschikt zijn voor kinderen van 12 en ouder.

Bibliografie (selectie)

  • Monsters Mollen! (1998) - Van Holkema & Warendorf
  • De juf is een heks (1998) - Van Holkema & Warendorf
  • Allemaal nijlpaarden (1999) - Van Holkema & Warendorf
  • Harige Harrie (1999) - Van Holkema & W…Lees verder op Wikipedia

Suggesties