Luisterboek
Nederlands

De regels van Floor ; Floor gaat door!

Marjon Hoffman (auteur), Lot Lohr (verteller)
+1
De regels van Floor ; Floor gaat door!
×
De regels van Floor ; Floor gaat door! De regels van Floor ; Floor gaat door!

De regels van Floor ; Floor gaat door!

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Floor (9 jaar, ik-figuur) heeft veertien regels verzonnen. Ze vertelt in korte verhalen hoe ze tot de regels is gekomen. Vanaf ca. 8 jaar.
Bevat
Cd 1 De regels van Floor
Cd 2 Floor gaat door!
Titel
De regels van Floor ; Floor gaat door!
Auteur
Marjon Hoffman
Verteller
Lot Lohr  (inlezer)
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2014
2 cd's
Speelduur
ca. 120 min.
ISBN
9789021673479

Besprekingen

Integrale weergave van het eerste* (cd 1) en het tweede** boek (cd 2) over Floor, een meisje van een jaar of negen dat zo haar eigen ideeën heeft over de mensen om haar heen en hun manier van doen. Die zijn door haar in regels vastgelegd, zoals: 'Je moet altijd oppassen voor mensen met ogen in hun achterhoofd', 'Je moet nooit met je vader een cadeau voor je moeder kopen', 'Als je een verjaardagscadeautje koopt voor iemand anders, moet je altijd even uitproberen of het wel echt leuk is', 'Als je ouders zomaar 'ja' zeggen als je iets wilt hebben, moet je dat nooit vertrouwen'. Zo stelt Floor twee keer veertien regels op, die voor jong en oud herkenbaar en humoristisch zijn. Elke regel vormt een apart verhaal, waarin Floor in de ik-vorm vertelt hoe ze tot die wijsheid gekomen is. Vermakelijke en verfrissende verhalen, die vlot, grappig en goed bij de verhalen passend worden voorgelezen door actrice Lot Lohr, voorzien van verschillende geluidseffecten. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Marjon Hoffman

Marjon Hoffman (Amsterdam, 25 september 1971) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Hoffman wist op jonge leeftijd al dat ze een creatief beroep wilde gaan doen en besloot reclamemaker te worden. Na haar middelbare school ging zij naar het Grafisch Lyceum in Amsterdam. Hierna ging ze werken als reclamemaker; ze schrijft daarnaast ook boeken. In 2003 debuteerde ze met De regels van Floor en daarnaast schreef ze vele andere boeken voor o.a. voor Leopold en Zwijssen. Twee van haar boeken werden bewerkt verfilmd. In 2015 'De Boskampi's, regie Arne Toonen en bekroond met een Cinekid Award voor beste familiefilm. In 2018 werd de boekenserie over Floor verfilmd door de VPRO. Seizoen 1 werd bekroond met de belangrijkste televisieprijs; een Emmy Kids Award.

Boeken

Suggesties