Boek
Nederlands

Leopold Leeuw

Loes Hazelaar (auteur), Nanne Meulendijks (illustrator)
+1
Leopold Leeuw
×
Leopold Leeuw Leopold Leeuw
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Drie verhalen over Leopold die de koning van alle leeuwen is. Hij heeft niet zo'n goed geheugen, maar gelukkig is hij slimmer dan hij zelf denkt. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Leopold Leeuw
Auteur
Loes Hazelaar
Illustrator
Nanne Meulendijks
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2009
62 p. : ill.
ISBN
9789020981964 (gebonden)

Besprekingen

Leopold is de koning van de leeuwen. Maar Leopold Leeuw is lui, houdt van heel hard snurken en lekker eten, en is bovendien niet van de slimste. De tien zaken die elk staatshoofd moet onthouden heeft zijn vader, de vorige koning, in een boom gekrast opdat Leopold ze niet zou vergeten. Maar wanneer de koning echt voor problemen komt te staan, blijkt hij nog zo dom niet te zijn. Zo slaagt hij erin het plan te dwarsbomen van de Afrikaanse Antilopenbond om niet langer als voedsel voor de leeuwen te dienen, verdedigt hij met verve zijn positie als wettige koning tijdens een Koninklijke kroonquiz en vindt hij zijn verloren kroon terug bij de zoektocht naar een weggelopen welpje. Bovendien kan hij elegant en zonder een spatje bloed te vergieten zijn rivaal uitschakelen en wint hij het hart van de mooie Ella.

Het verhaal van Loes Hazelaar over de luie Koning Leopold is bijzonder geslaagd. In een vlotte stijl neemt ze de lezers mee op een hilarisch avontuur door de savanne. De leeuwen b…Lees verder
Dit boek bevat drie verhalen over Leopold, de koning van alle leeuwen. Het valt niet mee om de koning te zijn: Leopold kan de staatszaken maar niet onthouden en bovendien komen er telkens weer nieuwe problemen op zijn weg. Zo heeft de Afrikaanse Antilopenbond plotseling besloten dat er geen antilopen meer opgegeten mogen worden en op een dag is Leopolds kroon weg en moet hij het in een Koninklijke kroonquiz opnemen tegen zijn neef Kwasi, die de troon wil overnemen. Gelukkig is Leopold veel slimmer dan hij zelf denkt. Humoristisch boek vol kleine (taal)grapjes, van de namen van de dieren tot de variaties van bekende spreekwoorden en gezegdes. Geschreven in mooie, melodische zinnen en originele vergelijkingen: ‘Ozo kan diep nadenken, zo diep als de waterplas in regentijd.’ Hier en daar zal de humor misschien wat boven de hoofden van de jonge lezers gaan, maar deze grapjes geven het verhaal wel iets extra’s voor de volwassen voorlezer. Verzorgde uitgave met speelse, levendige kleurenillu…Lees verder

Leopold Leeuw

Dit (voor)leesboek bevat drie verhalen over Leopold Leeuw. Leopold is de koning van alle dieren. Maar Leopold heeft geen makkelijk leven. Een koning moet namelijk de tien belangrijke staatszaken onthouden. De oude koning kraste ze net voor zijn dood met zijn sterkste nagel in het hout van een apenbroodboom. Maar hoe hard Leopold ook probeert, hij kan de staatszaken niet onthouden. Ze verdwijnen steeds opnieuw uit zijn kop, als boertjes na het eten. En elke dag brengt wel een nieuw probleem met zich mee.
In het eerste verhaal heeft de Afrikaanse Antilopenbond na rijp beraad unaniem het besluit genomen dat er geen antilopen meer opgegeten mogen worden. Gelukkig kan Leopold Salsa, de afgevaardigde van de Afrikaanse Antilopenbond, op andere gedachten brengen. Stel je voor: een leven zonder antilopenbiefstuk!!!
In het tweede verhaal verdwijnt de kroon van Leopold zijn kop. En zonder kroon ben je geen koning. Maar wie is dan wel de koning van alle dieren? De enige manier om te o…Lees verder

Over Loes Hazelaar

Loes Hazelaar (Doetinchem, 4 december 1962) is een schrijfster van kinder- en jeugdliteratuur. Voorheen was zij verslaggeefster voor De Gelderlander. In 2008 won zij de debuutprijs van de Jonge Jury voor haar boek Een overdosis liefs. Haar boeken worden uitgegeven door Terra Lannoo.

Bibliografie

  • Een overdosis liefs (2006)
  • Yasmin’s wilde weekje (2006)
  • Een overdosis ik (2007)
  • Yasmin's rare reisje (2007)
  • Een overdosis drama (2008)
  • Leopold Leeuw (2009)
  • Een overdosis girlpower (2010)
  • Bluf (2011)
  • Een overdosis Xtreem (2011)
  • Hip en Pip (2011)
  • Hip en Pip op stap met rat (2012)
  • Hoe word ik astronaut (2012)
  • De eerste keer verliefd (2012)
  • Bobby en de geestenjagers (2013)
  • De eerste keer beroemd (2014)…Lees verder op Wikipedia