Boek
Nederlands

De eerste keer beroemd

Loes Hazelaar (auteur), Heleen Brulot (illustrator)
+1
De eerste keer beroemd
×
De eerste keer beroemd De eerste keer beroemd
In de reeks:
1eX
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De oma van hun vriendje Roman wil naar Oekraïne om haar zieke broer te bezoeken, maar kan de reis niet betalen. Daarom organisern Vita en Wietse een grote talentenshow om geld in te zamelen. Met tips en weetjes over beroemd worden. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Beroemd zijn
Titel
De eerste keer beroemd
Auteur
Loes Hazelaar
Illustrator
Heleen Brulot
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2014
148 p. : ill.
ISBN
9789401420877 (hardback)

Besprekingen

Na het leuke en succesvolle 'De eerste keer verliefd'* is er dit vervolg. Net als in het eerste deel bestaat het boek uit een verhaal dat centraal staat en dat wordt aangevuld met wetenswaardigheden, tips en quizjes. Beste vriendinnen Vita en Wiet willen geld inzamelen voor de oma van hun vriendje Roman: die wil naar Oekraïne om haar zieke broer te bezoeken, maar kan de reis niet betalen. Vita en Wiet organiseren een optreden, dat door de hulp van dorpsgenoten steeds groter wordt en uiteindelijk een heuse talentenjacht in een kasteel is! Spanning zit in het verhaal doordat oma geregeld wegloopt. Die denkt wel even met de trein naar Oekraïne te gaan of zelf wat geld op te halen. Het verhaal is ingedeeld in korte hoofdstukken. De afwisseling met weetjes, tips en quizzen, die telkens betrekking hebben op het verhaal, zorgt voor vaart. De illustraties van Heleen Brulot, die rood als hoofdkleur hebben, zijn humoristisch en geven goed de sfeer uit het verhaal weer. Een heerlijk vermakelijk …Lees verder

De eerste keer beroemd

Hoe word je beroemd, wat moet je aantrekken, hoe moet je je gedragen, waar moet je opletten: je vindt het allemaal terug in dit boek. Het gaat over twee vriendinnen, Vita en Wietse, die besluiten om de oma van een vriend te helpen. De oma wil graag terugkeren naar Oekraïne om haar zieke broer te bezoeken, maar heeft geen geld voor een vliegtuigticket. Vita en Wietse zullen een optreden organiseren waar zij een lied gaan brengen. Op die manier willen ze geld inzamelen voor de oma, maar ze hopen ook stiekem dat ze heel beroemd gaan worden. Van het één komt het ander en het eindigt met een grandioze show in een chique kasteel. De meisjes worden geïnterviewd worden voor de plaatselijke tv-zender.

Het is een grappig boek, boordevol actie en herkenbare situaties. De vriendschap tussen de meisjes onderling en tussen de meisjes en hun beste vriend waar ze samen mee optreden wordt heel subtiel beschreven. Het zijn allemaal korte hoofdstukken vol met actie en verschillende gebeurt…Lees verder

Over Loes Hazelaar

Loes Hazelaar (Doetinchem, 4 december 1962) is een schrijfster van kinder- en jeugdliteratuur. Voorheen was zij verslaggeefster voor De Gelderlander. In 2008 won zij de debuutprijs van de Jonge Jury voor haar boek Een overdosis liefs. Haar boeken worden uitgegeven door Terra Lannoo.

Bibliografie

  • Een overdosis liefs (2006)
  • Yasmin’s wilde weekje (2006)
  • Een overdosis ik (2007)
  • Yasmin's rare reisje (2007)
  • Een overdosis drama (2008)
  • Leopold Leeuw (2009)
  • Een overdosis girlpower (2010)
  • Bluf (2011)
  • Een overdosis Xtreem (2011)
  • Hip en Pip (2011)
  • Hip en Pip op stap met rat (2012)
  • Hoe word ik astronaut (2012)
  • De eerste keer verliefd (2012)
  • Bobby en de geestenjagers (2013)
  • De eerste keer beroemd (2014)…Lees verder op Wikipedia