Boek
Nederlands

Bobby en de geestenjagers

Loes Hazelaar (auteur)
+1
Bobby en de geestenjagers
×
Bobby en de geestenjagers Bobby en de geestenjagers

Bobby en de geestenjagers

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Sanne wordt als dochter van een geestenjager betrokken bij de gebeurtenissen op het stoomschip Rotterdam. Terwijl haar vader de geesten van het schip moet zien te krijgen, ontmoet Sanne een van hen: Bobby. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Bobby en de geestenjagers
Auteur
Loes Hazelaar
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2013
173 p. : ill.
ISBN
9789401406796 (hardback)

Besprekingen

De ss Rotterdam herbergt een aantal plaaggeesten die door hun gedrag alle gasten dreigen te verjagen. Daarom wordt een geestenjager in de arm genomen en zo komt Lucas de Koning met zijn vakantievierende gezin logeren op het stoomschip. Dochter Sanne is, net als haar vader, bezig met occulte zaken en kan daardoor de geest Bobby – een jongen van haar leeftijd – zien met wie het wederzijds klikt. Dan ontdekt Sanne bij toeval het geheim van Bobby’s verleden, met wie ze vervolgens de strijd aangaat tegen de niet geringe opdoemende problemen. Dit boek bij de gelijknamige film* is met ruim voldoende actie en dialogen vlot leesbaar en houdt de aandacht telkens goed vast. Vooral tegen het einde wordt het spannend, ook al weet de lezer in feite al dat het goed zal gaan aflopen. Het motto ‘geloven in eigen kracht’ vormt een onderhuidse boodschap van het verhaal, samen met de moraal ‘wie goed doet, goed ontmoet’. Modieus geestenverhaal dat even vlot als wensvervullend is. Met fotokatern met zesti…Lees verder

Over Loes Hazelaar

Loes Hazelaar (Doetinchem, 4 december 1962) is een schrijfster van kinder- en jeugdliteratuur. Voorheen was zij verslaggeefster voor De Gelderlander. In 2008 won zij de debuutprijs van de Jonge Jury voor haar boek Een overdosis liefs. Haar boeken worden uitgegeven door Terra Lannoo.

Bibliografie

  • Een overdosis liefs (2006)
  • Yasmin’s wilde weekje (2006)
  • Een overdosis ik (2007)
  • Yasmin's rare reisje (2007)
  • Een overdosis drama (2008)
  • Leopold Leeuw (2009)
  • Een overdosis girlpower (2010)
  • Bluf (2011)
  • Een overdosis Xtreem (2011)
  • Hip en Pip (2011)
  • Hip en Pip op stap met rat (2012)
  • Hoe word ik astronaut (2012)
  • De eerste keer verliefd (2012)
  • Bobby en de geestenjagers (2013)
  • De eerste keer beroemd (2014)…Lees verder op Wikipedia