Makkelijk lezen
Nederlands

Dubbel geheim

Lieneke Dijkzeul (auteur), Mark Janssen (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
In het bos zien Niek en Palle een vreemde man. Hij begraaft een zak met geld. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. AVI-M4. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Diefstal, Geheimen
Leesniveau
AVI 4, AVI M4
Titel
Dubbel geheim
Auteur
Lieneke Dijkzeul
Illustrator
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2011
44 p. : ill.
ISBN
9789048708130 (hardback)

Besprekingen

De tweeling Niek en Palle mag van hun ouders niet spelen in het bos. Als ze het toch doen, zien ze er een man, die een tas aan het begraven is. Als de man weg is, graven zij de tas weer op en ontdekken dat deze vol zit met geld, afkomstig van de bankoverval in hun dorp. Ze moeten dan iets bedenken om het geld terug te krijgen bij de bank, zonder dat hun ouders erachter komen, dat ze in het verboden bos waren. Deeltje uit de serie 'Zoeklicht'*, speciaal geschreven voor bovenbouwleerlingen die moeite hebben met lezen. Zo is ook dit boekje leestechnisch eenvoudiger, maar sluit wat belevingswereld betreft goed bij hen aan. De eenvoudige tekst (AVI-M4) is gedrukt in een duidelijk lettertype en bestaat uit korte zinnen, die telkens op een nieuwe regel beginnen. De tekst staat in kleine tekstblokken. Korte getitelde hoofdstukjes. Overzichtelijke bladspiegel met veel wit. Het boekje bevat acht paginagrote zwart-witillustraties, die de tekst prima ondersteunen. Met twee cd's waarop het verhaal…Lees verder

Over Lieneke Dijkzeul

Lieneke Dijkzeul (Sneek, 7 maart 1950) is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken en volwassenenliteratuur.

Biografie

Na haar jeugd verhuisde ze naar Amsterdam, nabij Schiphol en tegenwoordig woont ze in Culemborg. Ze was actief als beroepskeuzetester voordat ze begon met schrijven na de geboorte van haar dochter 1979. Ze schreef korte verhalen voor de Donald Duck, de Taptoe en de Okki.

In 1990 schreef ze haar eerste jeugdboek, Houd je taai. Daarna schreef ze nog meer boeken, voornamelijk jeugdromans. Het onderwerp in haar boeken is vooral eenzaamheid, naar eigen zeggen "omdat ieder mens hier eens in zijn leven mee in aanraking komt".

Sinds 2006 schrijft ze ook boeken voor volwassenen. In dat jaar verscheen haar debuutthriller De stille zonde, die zowel door het publiek als in recensies goed werd ontvangen. De in 2007 uitgegeven literaire thriller Koude lente werd genomineerd voor de Gouden …Lees verder op Wikipedia

Suggesties