Boek
Nederlands

Tegendraads

Lee Child (auteur)
Een ex-majoor van de militaire politie speurt naar een moordenaar die connecties heeft met de oorlog in Vietnam.
Titel
Tegendraads
Auteur
Lee Child
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Tripwire
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 1999 | Andere uitgaves
398 p.
ISBN
90-245-3482-8

Besprekingen

Jach Reacher is een avonturier die 'vanuit' de anonimiteit de zware misdaad bestrijdt. Hij is niemand verantwoording verschuldigd. Dit verandert wanneer hij Jodie Gorber weer tegenkomt. Zij is de dochter van zijn vermoord vriend. Hook Hobie bewaart al jarenlang een groot geheim. Hij werkt, ook vanuit de anonimiteit, in de zware misdaad, waarin marteling en chantage belangrijke zaken zijn. De confrontatie tussen beiden is keihard. Child levert met deze thriller zijn derde boek af over deze hoofdpersoon na 'Jachtveld' en 'Lokaas'. Het boek boeit van de eerste tot de laatste pagina en de plot is verrassend. Pocketeditie.

Over Lee Child

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins at Flickr

Lee Child (Coventry, Engeland, 29 oktober 1954) is het pseudoniem van de thrillerschrijver Jim Grant. Child brak door met zijn eerste boek Killing Floor (Jachtveld) en heeft sindsdien een hele serie bestsellers op zijn naam staan. Hij woont voornamelijk in Manhattan, maar heeft ook een huis in Zuid-Frankrijk.

Alle boeken van Lee Child hebben de Amerikaanse ex-militair Jack Reacher als hoofdpersoon. Reacher, die uit eigen beweging het leger heeft verlaten, leidt een zwervend bestaan in de Verenigde Staten, waar hij zijn avonturen beleeft.

Zijn boek "One Shot" werd verfilmd onder de titel Jack Reacher en de film is eind 2012 première gegaan met Tom Cruise in de rol van Jack Reacher. In 2016 kwam de opvolger Jack Reacher: Never Go Back uit, eveneens met Tom Cruise.

Biografie

Lee Child is geboren in Coventry, maar groeide op in Birmingham, waar hij de school bezocht waar onder andere …Lees verder op Wikipedia