Boek
Nederlands

Heksje Mimi tovert sneeuw

Kathleen Amant (auteur)
+1
Heksje Mimi tovert sneeuw
×
Heksje Mimi tovert sneeuw Heksje Mimi tovert sneeuw

Heksje Mimi tovert sneeuw

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Het is een gure, natte winter. Heksje Mimi heeft genoeg van de regen en probeert sneeuw te toveren. Maar dat gaat helemaal mis! Gelukkig is het Roosje wel gelukt. Prentenboek met paginagrote eenvoudige illustraties in warme kleuren. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Heksje Mimi tovert sneeuw
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2013
[28] p. : ill.
ISBN
9789044821017 (hardback)

Besprekingen

Heksje Mimi wil sneeuw toveren. Maar als ze de sneeuwtoverspreuk uitspreekt, verschijnt er een gekleurd vliegend tapijt waarmee ze de lucht in vliegt. Als ze Roosje beneden ziet lopen en haar wil roepen, valt ze van het tapijt. Gelukkig heeft Roosje een sneeuwtapijt getoverd zodat ze zacht valt. Samen maken ze een sneeuwman en glijden op een sleetje van de berg. Als dat maar goed afloopt! Prentenboek met grote, eenvoudige, felgekleurde en met zwart omlijnde illustraties in acrylverf die doorlopen over twee pagina’s. Mimi en Roosje zijn steeds 'en face' afgebeeld en hebben een simpele, karikaturale gezichtsuitdrukking (verdrietig, blij, geschrokken, boos). Op de met vaart getekende illustraties is veel te zien, o.a. een regelmatig terugkerende maan, spin, konijn, kat en muis. De beknopte eenvoudige tekst staat in de illustraties, op de gekleurde ondergrond. Op de donkerblauwe ondergrond is deze slecht te lezen. Veel interactie en dialoog tussen Mimi en Roosje (‘Mimi is boos op Roosje. …Lees verder

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (uitgeverij Clavis). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australië u…Lees verder op Wikipedia