Boek
Nederlands

Een verboden bff

Joke Reijnders (auteur), Jeska Verstegen (illustrator)
+1
Een verboden bff
×
Een verboden bff Een verboden bff
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Marie voelt zich eenzaam op de musicalzomerschool in Parijs. Ze logeert dan wel bij haar grootouders, maar mist haar vriendinnen. Dan leert ze Imane kennen, die ook gek is op dansen. Haar grootouders willen niets van Imane weten omdat ze een kermismeisje is. Marie gaat toch stiekem oefenen met Imane.
Titel
Een verboden bff
Auteur
Joke Reijnders
Illustrator
Jeska Verstegen
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2013
116 p. : ill.
ISBN
9789025862831 (hardback)

Besprekingen

In Een verboden bff is Marie dolgelukkig, want ze mag naar de musicalzomerschool in Parijs. Die school is van een veel hoger niveau dan de Nederlandse school waar ze musicallessen volgt. Omdat haar oma en opa in de buurt van de school wonen, krijgt Marie haar ouders zover om haar te laten gaan. Ze is helemaal klaar voor de zomer van haar leven, boordevol dans en Parijse cultuur. Marie vindt het erg leuk om de lessen te volgen, maar omdat de meeste kinderen elkaar al kennen, voelt ze zich een beetje eenzaam. Wanneer ze op een dag in de Jardin des Tuileries terechtkomt en ontdekt dat daar een kermis is, besluit ze op haar eentje naar het schietkraam te gaan. Daar leert ze het kermismeisje Imane kennen. Imane is ook gek op dansen, maar haar ouders kunnen de opleiding niet betalen. Daarom besluit Marie om Imane te helpen. Misschien kan ze wel een beurs krijgen? Maar die hulp moet ze wel stiekem geven, want oma vindt het niet fijn dat ze met een kermismeisje optrekt.
Een ver…Lees verder
Marie volgt tijdens de zomervakantie een zware musicalcursus in Parijs. Ze logeert bij haar opa en oma, maar doordat die veel weg zijn, voelt ze zich alleen. Op de kermis ontmoet ze Imane die ook dol is op dansen en samen oefenen ze stiekem in het huis van opa en oma, want oma houdt niet van kermiskinderen. Dat Marie niet eerlijk is, geeft problemen, maar via Hyves krijgt ze goede raad van haar vriendinnen Tess en Silvi. Vijfde boek uit de reeks 'Beste Friends Forever'*. Het verhaal geeft een leuk beeld van de sfeer in Parijs, het contrast tussen het historische centrum en de buitenwijken en het geworstel op de musicalcursus. Het eindigt wensvervullend met een geslaagde uitvoering en perspectief voor Imane. Vlot leesbaar meidenboek in eigentijds taalgebruik met veel dialoog, waarbij vooral de gevoelens van Marie invoelbaar zijn. De zwart-witte pentekeningen sluiten goed aan bij het verhaal. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Joke Reijnders

Joke Reijnders (Amerongen, 27 augustus 1971) is een Nederlandse (kinderboeken)schrijfster.

Biografie

Reijnders groeide op in het dorp Amerongen. Ze zat achtereenvolgens op het Herman Jordan Lyceum in Zeist en op het Revius Lyceum in Doorn. Ze studeerde mediëvistiek aan de Universiteit Utrecht. Na haar studie werkte ze een aantal jaren als freelance journalist.

Boeken

Jeugdliteratuur

  • Problemen op de palts (Delubas, 2008)
  • Het spook van Vechtvliet (Delubas, 2008)
  • Mees en de meermin (Delubas, 2008)
  • Prinses gezocht (Delubas, 2008)
  • Drakenbloed en kamillethee (Leopold, 2008)
  • Een moordplan (Delubas, 2009)
  • Heksenbloed en drakengoud (Leopold, 2009)
  • Net een vis (Delubas, 2010)
  • Kasteel in de mist (Leopold, 2010)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties