Boek
Engels

Harry Potter and the prisoner of Azkaban

J.K. Rowling (auteur)

Harry Potter and the prisoner of Azkaban

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Harry Potter, een Engelse jongen van ongeveer 13 jaar met toverkracht, zit op de School for Witchcraft and Wizardry waar hij het doelwit wordt van een ontsnapte moordenaar.
Titel
Harry Potter and the prisoner of Azkaban
Auteur
J.K. Rowling
Taal
Engels
Uitgever
London: Bloomsbury, 2010 | Andere uitgaves
317 p.
ISBN
9781408810569 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Harry is een weesjongen van ongeveer 13 jaar, die wordt opgevoed door zijn burgerlijke oom en tante, die niets begrijpen van zijn toverij. Want van zijn overleden ouders, heks en tovenaar, heeft Harry grote toverkracht geërfd. Daarom zit hij ook op Zweinstein, de School voor Hekserij en Toverij. Als zijn familie hem in de schoolvakantie voor de zoveelste keer beledigt, loopt hij weg. Eenmaal terug op school lijkt hij doelwit te zijn van Sirius Black, een ontsnapte moordenaar. Het inventieve verhaal is een meeslepende waterval van avonturen, die met veel humor en heel beeldend verteld worden. Een boek om in één adem uit te lezen. Wit omslag met gestileerde kleurenillustratie. Paperbackuitgave. Vanaf ca. 12 jaar.

Over J.K. Rowling

CC BY 2.0 - Foto van/door Daniel Ogren

Joanne (Jo) Rowling (Yate bij Bristol, 31 juli 1965) is een Britse schrijfster. Ze is het bekendst als de schepper van de Harry Potter-fantasyserie. De Harry Potter-boeken kregen wereldwijd veel aandacht en wonnen meerdere prijzen, er zijn meer dan 500 miljoen exemplaren van verkocht. De boeken vormden de basis voor de Harry Potter-filmserie, waarbij Rowling in twee van de acht delen als producer optrad. Rowlings ouders heten Peter Rowling en Anne Volant Rowling.

Rowling schreef vooral onder de naam J.K. Rowling, waarin de 'K' staat voor de naam van haar oma Kathleen. In werkelijkheid heeft Rowling geen tweede naam. De 'K' heeft ze toegevoegd toen de uitgever van de Harry Potter-boeken stelde dat jongens geen boeken zouden lezen die geschreven zijn door een vrouw. Door alleen haar initiaal te gebruiken zou dat worden verbloemd. Enkel de 'J' vond ze te weinig, dus werd er een initiaal bij bedacht.

Een deel van haar latere boeken…Lees verder op Wikipedia

Suggesties