Boek
Engels

Harry Potter and the goblet of fire

J.K. Rowling (auteur)

Harry Potter and the goblet of fire

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Als tovenaar-in-de-dop Harry Potter deelneemt aan een internationaal tovenaarstoernooi, dreigt er onverwacht gevaar.
Titel
Harry Potter and the goblet of fire
Auteur
J.K. Rowling
Taal
Engels
Uitgever
London: Bloomsbury, 2010 | Andere uitgaves
636 p.
ISBN
9781408810576 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Harry, leerling aan Hogwarts tovenaarsschool, popelt om aan zijn vierde jaar te beginnen. Hij brengt de zomervakantie door bij zijn oersaaie oom en tante en springt een gat in de lucht als de ouders van schoolvriend Ron hem uitnodigen mee te gaan naar de finale van de Quidditch World Cup (het voetbal van de tovenaars). Na de finale blijkt dat Lord Voldemort Harry nog steeds in zijn macht wil krijgen. Op school blijkt Harry's naam op mysterieuze wijze te zijn toegevoegd aan de deelnemers aan het Triwizard Toernooi, terwijl hij daar eigenlijk te jong voor is. Hij moet samen met deelnemers van twee andere tovenaarsscholen moeilijke opdrachten uitvoeren. Dit vierde Harry Potter-boek* bewijst opnieuw dat de schrijfster een rasvertelster is. Met veel subtiele humor vertelt ze met vaart het kostelijke, spannende, goed opgebouwde verhaal. Wit omslag met gestileerde kleurenillustratie. Paperbackuitgave. Vanaf ca. 13 jaar.

Over J.K. Rowling

CC BY 2.0 - Foto van/door Daniel Ogren

Joanne (Jo) Rowling (Yate bij Bristol, 31 juli 1965) is een Britse schrijfster. Ze is het bekendst als de schepper van de Harry Potter-fantasyserie. De Harry Potter-boeken kregen wereldwijd veel aandacht en wonnen meerdere prijzen, er zijn meer dan 500 miljoen exemplaren van verkocht. De boeken vormden de basis voor de Harry Potter-filmserie, waarbij Rowling in twee van de acht delen als producer optrad. Rowlings ouders heten Peter Rowling en Anne Volant Rowling.

Rowling schreef vooral onder de naam J.K. Rowling, waarin de 'K' staat voor de naam van haar oma Kathleen. In werkelijkheid heeft Rowling geen tweede naam. De 'K' heeft ze toegevoegd toen de uitgever van de Harry Potter-boeken stelde dat jongens geen boeken zouden lezen die geschreven zijn door een vrouw. Door alleen haar initiaal te gebruiken zou dat worden verbloemd. Enkel de 'J' vond ze te weinig, dus werd er een initiaal bij bedacht.

Een deel van haar latere boeken…Lees verder op Wikipedia

Suggesties