Makkelijk lezen
Nederlands

Bij ons in het dorp

Jan Terlouw (auteur)
+1
Bij ons in het dorp
×
Bij ons in het dorp Bij ons in het dorp

Bij ons in het dorp

Belevenissen van drie vrienden in het dorpje Caddum op de Veluwe vlak na de Tweede Wereldoorlog. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden.
Titel
Bij ons in het dorp
Auteur
Jan Terlouw
Uniforme titel
Bij ons in Caddum
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, 2009
99 p.
Aantekening
Vereenvoudigde ed.
ISBN
9789086960842

Besprekingen

In het dorp Caddum op de Veluwe zijn Hein, Henk en Gijs samen op zoek naar avontuur. Bij toeval komen ze achter de illegale verblijfplaats van de ontvoerde Bram. Met een paar vertrouwelingen in het dorp weten ze de zaak goed op te lossen. Een verhaal in eenvoudige, gewone taal over een klein Nederlands dorp vlak na de Tweede Wereldoorlog, een bewerking van het origineel uit 1971. Een deel uit de serie 'Leeslicht', speciaal voor mensen die moeite hebben met volwassen boekentaal en die zich niet willen beperken tot kinderboeken. De sfeer in het verhaal is uiteraard anders dan die van het leven nu. Het lettertype is groot, geen moeilijke woorden en korte zinnen; veel wit per pagina. Enkele woorden die stereotiep zijn voor het boerenleven uit die tijd worden achterin het boek verklaard. Een prettig leesbaar geheel. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Jan Terlouw

Jan Cornelis Terlouw (Kamperveen, 15 november 1931) is een Nederlandse schrijver en voormalig politicus voor D66.

Jeugdjaren

Jan Terlouw werd geboren als het tweede kind van ds. Jan Cornelis Terlouw sr. (1904-1987) en Grietje (Gré) Terlouw-Stein (1909-1998); hij werd vernoemd naar zowel zijn vader als zijn grootvader Jan Cornelis Terlouw (1845-1925). Zijn zus was anderhalf jaar ouder. Hierna werden er in het gezin Terlouw nog drie kinderen geboren, onder wie een tweeling.

De familie verhuisde na Jans geboorte een aantal keer kort na elkaar. Terlouw groeide op in de Veluwse dorpen Garderen en Wezep, waar zijn vader Gereformeerde Bonds-predikant was. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verbleef het gezin Terlouw in Wezep, een periode die een grote invloed op Jan Terlouws persoonlijke ontwikkeling had. Jan Terlouw maakte van zeer nabij de deportatie van een joodse klasgenoot mee en enkele bombardementen. Duitse legerofficieren h…Lees verder op Wikipedia

Suggesties