Boek
Nederlands

Het ketnet moppenboek

Ief Stuyvaert (auteur), Peter Goes (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Titel
Het ketnet moppenboek
Auteur
Ief Stuyvaert
Illustrator
Peter Goes
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
[Tielt]: Lannoo, 2013
91 p. : ill.
ISBN
9789401407649 (hardback)

Besprekingen

We zitten met de kinderen aan tafel. Fien, zes jaar en jongste van het gezelschap, heeft een mop gehoord op de school. Ze vertelt ze met veel allure. 'Ken je deze mop? Het is wit, het is lekker, het groeit in de moestuin en het ontploft? Een boemkool.' Fien en haar zusjes gieren het uit.
Voor volwassenen komen deze mopjes soms flauw over, maar kinderen lachen zich vaak te pletter met mopjes als deze. Het Ketnet-programma Lekker windje speelt hier op in. Telkens komen kindermopjes aan bod. Bekende acteurs als Gunther Lesage en Gilles De Schrijver verlenen hun medewerking hieraan. Ook de kinderen zelf werken eraan mee: iedereen kan zijn favoriete mop insturen en elke week komt er een winnaar uit de bus.
De makers van het programma verzamelden 99 bekende en minder bekende moppen in hun Ketnet moppenboek. Het is volledig geschoeid op de leest van het tv-programma. Klassiekers uit de moppenkast worden afgewisseld met nieuwe, soms verrassende moppen. Men prob…Lees verder
Deze handzame uitgave bevat 99 bekende en onbekende moppen. Hoofdpersonen daarin zijn Daan, Liesje en Mohammed, Jean-Claude en Véronique, Felix en de dokter, de rode en de roze zot of Piet en Pat en de cipier. De moppen zijn ook op de Belgische televisie te zien. Ze worden dan verteld door kinderen of nagespeeld door volwassenen. Op elke bladzijde staat een mop van ongeveer vijf tot vijftien zinnen, meestal zijn het dialogen. De moppen worden ondersteund met fijne, in grijstinten uitgevoerde, tekeningen (soms over twee pagina’s). Op het zwarte voorplat is een muis afgebeeld die een ‘lekker windje’ laat. Kinderen vanaf ca. 9 jaar zullen deze meestal vrij flauwe moppen leuk vinden.