Boek
Nederlands

Op reis

+1
Op reis
×
Op reis Op reis
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Kikker is nog nooit buiten zijn kleine dorpje geweest. Totdat zijn vriend Egel hem meeneemt op reis. Kikker moet eerst even wennen, maar kijkt al snel zijn ogen uit naar al dat moois onderweg. Oblong prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Reizen
Titel
Op reis
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2015
[26] p. : ill.
ISBN
9789044825961 (hardback)

Besprekingen

Kikker woont in een klein dorpje en heeft nog nooit gereisd. Totdat zijn vriend Egel op een dag in zijn rode sportwagen langskomt en vraagt of hij meegaat. Dagenlang zijn ze onderweg, waarbij ze o.a. een bloemenveld, een berg, een tunnel en de zee passeren. In het begin moet Kikker nog wennen aan het concept reizen (Zijn we er bijna?), maar al snel kijkt hij zijn ogen uit. En als ze na maanden thuiskomen, is niet alleen zijn dorp veranderd, maar ook hij. Want hij weet nu: op reis ben je altijd. Oblong prentenboek met sfeervolle kleurrijke illustraties in gemengde techniek, die steeds twee pagina’s beslaan en zo duidelijk een fragment van het verhaal weergeven. Mooi zijn Kikkers gezichtsuitdrukkingen, en grappig zijn de borden langs de weg met teksten als ‘verweg’ en ‘bergop’. De eenvoudige, bijna poëtische tekst, die doorloopt tot op het laatste schutblad, laat zich goed voorlezen. Opnieuw een geslaagde uitgave van een auteur die al vele prentenboeken op zijn naam heeft staan, waarond…Lees verder

Op reis

Kikker is in zijn hele leven nog nooit buiten zijn kleine dorpje geweest, tot zijn vriend Egel hem op een dag vraagt om in zijn rode sportauto mee op reis te gaan. Daar zegt Kikker geen neen tegen, maar hij moet wel nog leren wat reizen juist betekent. Geregeld vraagt hij of ze er al bijna zijn, waarop Egel antwoordt dat ze op reis zijn. De beide vriendjes zien de mooiste dingen en wanneer ze na een lange reis terug in het kleine dorpje zijn, vindt Kikker dat het veranderd is. De ietwat filosofische Egel antwoordt dat Kikker ook veranderd is. Daarop geeft hij zijn groene vriendje nog een schelp, zodat Kikker altijd op reis is.

Dit boek lijkt wel opgevat vanuit de filosofie dat de reis belangrijker is dan de bestemming. Waarheen je ook gaat, je sprokkelt ervaringen die je veranderen en beïnvloeden. Uiteindelijk is het hele leven een lange reis. Als iemand een dergelijke filosofie kan overbrengen naar jonge kinderen, is het Guido van Genechten wel. Zijn herkenbare tekensti…Lees verder

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max