Boek
Nederlands

De dief van de Olympus

Geronimo Stilton (auteur), Lorenzo Chiavini (illustrator), Loes Randazzo (vertaler)
Geronimo brengt samen met zijn familie met de tijdmachine van professor Volt een bezoek aan het Oude Griekenland. Ze lunchen bij de beroemde filosoof Sokrates en doen mee aan een wedstrijd vol tragedies. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De dief van de Olympus / tekst Geronimo Stilton ; illustraties Lorenzo Chiavini [e.a.]
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Lorenzo Chiavini
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il ladro dell'Olympo
Uitgever
Mechelen: De Wakkere Muis, [2018]
112 p. : ill.
Aantekening
Eerder verschenen als onderdeel van Reis door de tijd [3]
ISBN
9789085923831 (paperback)

Besprekingen

De muis Geronimo Stilton (ik-figuur) beleeft de spannendste avonturen. Geronimo brengt samen met zijn familie met de tijdmachine van professor Volt een bezoek aan het Oude Griekenland. Ze lunchen bij de beroemde filosoof Sokrates en doen mee aan een wedstrijd vol tragedies. Het derde deel van de serie 'Reis door de tijd' is in drieën gesplitst, waarvan dit het tweede deel is*. Reisdagboek waarin de humor centraal staat en waarbij alle menselijke zwakheden worden opgeblazen en ook muizenzwakheden blijken te zijn. De vlot lezende tekst bevat soms moeilijke woorden. Veel grappige, cartooneske illustraties, volledig in kleur. Van de tekst is het merendeel gedrukt in duidelijke letter met schreef, maar er worden ook veel visuele effecten meegegeven in de vorm van gekleurde letters, verschillende lettertypen en variërende tekstrichting en lettergrootte. Deze speelse aanpak maakt het verhaal extra aantrekkelijk voor spaarzame lezers. Met tussendoor informatie over het Oude Griekenland. Voorl…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties