Boek
Nederlands

O, giraf, wat ben je onhandig!

Gemma O'Neill (auteur), Ellen Hosmar (vertaler)
+1
O, giraf, wat ben je onhandig!
×
O, giraf, wat ben je onhandig! O, giraf, wat ben je onhandig!

O, giraf, wat ben je onhandig!

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Met zijn lange nek en dunne poten en een stevige portie onhandigheid is het voor giraf niet gemakkelijk om vriendjes te maken. De stokstaartjes rennen allemaal weg en de olifanten raken in de knoop. Verdrietig gaat giraf op zoek naar een hoge boom met lekkere blaadjes. Daar wacht hem een verrassing.
Titel
O, giraf, wat ben je onhandig!
Auteur
Gemma O'Neill
Vertaler
Ellen Hosmar
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Oh dear, Geoffrey!
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Veltman, 2013
[32] p. : ill.
ISBN
9789048308484 (hardback)

Besprekingen

De kaft grijpt de lezer meteen bij de lurven: kleurrijke tekeningen van een grote, karakteristieke giraffenkop, begeleid door tekst in een speelse typografie, zetten de toon. Gemma O’Neill heeft met O, giraf, wat ben je onhandig! een debuut afgeleverd dat staat als een huis.
Het prentenboek vertelt een ontroerend verhaal: Giraf (in de originele, Engelse editie krijgt hij de naam Geoffrey) wil in al zijn enthousiasme de andere dieren begroeten en vrienden maken, maar door zijn onhandigheid veroorzaakt hij alleen maar chaos en valpartijen met zijn grote lijf. Als hij tot slot gedesillusioneerd troost zoekt in de schaduw van zijn lievelingsboom, de hoogste van allemaal, ontdekt hij dat zijn formaat, dat hem onhandig maakt, ook zijn kracht is. De aapjes die via zijn lange poten omhoog kunnen klimmen om ook van de hoogste boom te genieten, de vogels die op de takken zitten; ze willen allemaal zijn vriendjes zijn. ‘Je komt tot heel hoog in de lucht… bijna tot aan de sterren!’, k…Lees verder
Giraf is jong en onhandig. Hij wil graag vrienden maken, maar met zijn lange nek, wiebelige poten en knikkende knieën maakt hij de andere dieren regelmatig aan het schrikken. De stokstaartjes rennen weg, de olifanten raken met giraf in de knoop en van de drinkplaats maakt giraf een groot waterballet. Als giraf valt – verbeeld als een kleurrijke explosie van aarde of water – vallen de woorden op de bladzijde met hem mee. Als een refrein klinkt het steeds: ‘O, giraf, wat ben je onhandig!’ Maar op een dag ontdekt giraf dat lang zijn ook zo zijn voordelen heeft. Voor hemzelf, en voor andere dieren. Hij krijgt vrienden hoog in de lucht. Gemma O’Neill maakt voor de illustraties in dit prentenboek in oblong formaat gebruik van gemengde technieken. Ze gebruikt onder andere collages, vaak in meerdere lagen, en werkt met verf, ecoline en spattechniek. Haar illustraties zijn hierdoor zeer levendig, doordacht en gedetailleerd. Ze gebruikt felle kleuren voor bv. de exotische vogels, maar de vele a…Lees verder

O, Giraf, wat ben je onhandig!

Giraf is nog jong en erg onhandig. Hij weet geen blijf met zijn lange nek en zijn lange dunne poten. Hij is onhandig, hij strompelt en struikelt, hij glibbert en glijdt. Hij wil wel vriendjes maken maar de dieren vluchten voor zijn onhandigheid. Het maakt Giraf verdrietig. Maar dan komen de aapjes en die klauteren langs de lange poten omhoog:'Jij bent groot en wij zijn klein - wil je ons alsjeblieft helpen om boven in de boom te komen?, vragen ze. Nu heeft Giraf zijn eerste vrienden en dan komen de vogels. Nu is Giraf heel blij. Dit is een pretentieloos verhaal met heel mooie illustraties. In de Engelse uitgave heet Giraf Geoffrey en dat klinkt wel leuker.