Strip
Nederlands

Raak!

Fred Diks (auteur), Andrea Kruis (illustrator)
Sam en Noor gaan op voetbal. Pim geeft les. Hij is heel goed. En hij maakt veel grapjes. AVI-E3. Verhaal in de vorm van een strip. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Voetbal
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
Raak!
Auteur
Fred Diks
Illustrator
Andrea Kruis
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2017
24 p. : ill.
ISBN
9789020648805 (hardback)

Besprekingen

Sam en Noor voetballen met hun vader in de garage. Het wordt geen doorslaand succes, dus worden ze aangemeld bij de plaatselijke voetbalvereniging. Hun trainer is goed en houdt van grapjes. Door veel training en het kweken van een groepsgevoel weten ze zelfs hun eerste wedstrijd te winnen! Vlot verteld stripverhaal voor eerste lezers in grotendeels eenlettergrepige woorden. Het wordt ondersteund door vrolijke, zachtkleurige en zwart omkaderde tekeningen, meestal zes per pagina. Het totaal nodigt uit en roept op tot lezen. AVI-E3. Meeluisterversie van 'Sam schiet raak!'*. Met code waarmee het verhaal op AVI-niveau beluisterd kan worden op meeluisterboek.nl. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Over Fred Diks

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Fred Diks (1 juli 1955) is een kinderboekenschrijver, theatermaker, sportverslaggever en leraar.

Carrière

Voor uitgeverij Kluitman uit Alkmaar schrijft Diks verschillende boekenreeksen, veelal met een voetbalthema, zoals Koen Kampioen en de non-fictieboeken Voetbalsterren van pupil tot prof. Zijn eerste kinderboek verscheen in 2003.

In 2005 werd Diks gevraagd een nieuw deel in de boekenreeks De Kameleon te schrijven voor kinderen vanaf 7 jaar. In de jaren hierna schreef hij nog enkele van deze 'Junior'-delen. Deze Juniordelen werden geïllustreerd door Harmen van Straaten. Tevens schreef hij het 64e deel van de 'reguliere' Kameleon-boekenreeks, De Kameleon scoort!, dat uitkwam in 2006 en in 2008 een vervolg kreeg toen Zet 'm op, Kameleon! van zijn hand verscheen.

Koen Kampioen: de serie

In 201…Lees verder op Wikipedia

Suggesties