Strip
Nederlands

Mis!

Fred Diks (auteur), Andrea Kruis (illustrator)
Roel kan hard schieten. Maar het gaat vaak mis. Hij mag van mam bij DOS op les. Net als Sam en Noor. AVI-E3. Verhaal in de vorm van een strip. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Voetbal
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
Mis!
Auteur
Fred Diks
Illustrator
Andrea Kruis
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2018
25 p. : ill.
ISBN
9789020648799 (hardback)

Besprekingen

Sam en Noor voetballen buiten met Roel. Die schiet vaak mis! Eerst komt de bal tegen het hoofd van Noor en daarna schiet Roel de bal door het wc-raampje van zijn huis. Roel mag op voetballes – net als Sam en Noor gaat hij bij DOS, de voetbalclub. Maar ook hier lukt het niet meteen. Trainer Pim gaat door een bal van Roel onderuit, het raam van de kantine sneuvelt en Roel schiet in eigen doel! Bij de wedstrijd tegen BOD heeft trainer Pim een oplossing: Roel gaat op doel en… DOS wint! In deze voetbalstrip voor beginnende lezers gaat leren lezen en leesplezier hand in hand. In een (vrij) vast format van vijf tot zes vakken per pagina staan tekening en tekst steeds bij elkaar. De verhaallijn zit vol grapjes; de tekst, op niveau AVI-E3, is weergegeven in vaste vorm: dialogen in tekstwolk, overige verbindende tekst niet. De realistische tekeningen ondersteunen de tekst en ‘gidsen’ de beginnende lezer door het verhaal. Tweede deel in de serie ‘Sam schiet’. Aanrader voor beginnende lezers die …Lees verder

Over Fred Diks

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Fred Diks (1 juli 1955) is een kinderboekenschrijver, theatermaker, sportverslaggever en leraar.

Carrière

Voor uitgeverij Kluitman uit Alkmaar schrijft Diks verschillende boekenreeksen, veelal met een voetbalthema, zoals Koen Kampioen en de non-fictieboeken Voetbalsterren van pupil tot prof. Zijn eerste kinderboek verscheen in 2003.

In 2005 werd Diks gevraagd een nieuw deel in de boekenreeks De Kameleon te schrijven voor kinderen vanaf 7 jaar. In de jaren hierna schreef hij nog enkele van deze 'Junior'-delen. Deze Juniordelen werden geïllustreerd door Harmen van Straaten. Tevens schreef hij het 64e deel van de 'reguliere' Kameleon-boekenreeks, De Kameleon scoort!, dat uitkwam in 2006 en in 2008 een vervolg kreeg toen Zet 'm op, Kameleon! van zijn hand verscheen.

Koen Kampioen: de serie

In 201…Lees verder op Wikipedia

Suggesties