Lettertype dyslexie
Nederlands

Koen kampioen : gescout!

Fred Diks (auteur), Ivan & Ilia (illustrator)
+1
Koen kampioen : gescout!
×
Koen kampioen : gescout! Koen kampioen : gescout!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Bij voetbalclub Stark wordt een talentendag georganiseerd. Koen en zijn vriend Niels doen mee. Zal het ze lukken om profvoetballer te worden? Gedrukt in Lettertype Dyslexie. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Voetbal
Titel
Koen kampioen : gescout!
Auteur
Fred Diks
Illustrator
Ivan & Ilia
Uniforme titel
Koen kampioen : gescout
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, [2012]
134 p. : ill.
ISBN
9789020694567 (hardback)

Besprekingen

Bij voetbalclub Stark wordt een talentendag georganiseerd. Voetbaltalent Koen (11) en zijn vriend Niels doen mee. Dit deel van de succesvolle serie ‘Koen Kampioen’ wordt nu uitgegeven in een lettertype dat speciaal voor dyslectici werd ontworpen. De uitgeverij deed afgelopen maanden alsof dit een noviteit was, eraan voorbij gaand dat Uitgeverij Zwijsen al sinds 2005 veel boeken heeft uitgegeven in de serie ‘Zoeklicht Dyslexie’ met een speciaal ontworpen lettertype (Read regular) dat goed voldoet bij de doelgroep. Bij de schreefloze letters van Kluitman (Lettertype Dyslexie) valt op dat ze toch wel erg klein zijn voor de doelgroep, en dat de inkt niet gelijkmatig grijs is. De hoofdletters zijn min of meer vetgedrukt. De ‘b’ en de ‘d’ zijn weliswaar goed te onderscheiden. De afstand tussen de woorden is opvallend groot en de interlinie ruim. Het papier is echter zo dun dat de letters van de achterzijde er doorheen schijnen, en ook de woorden van de onderliggende pagina schijnen door op …Lees verder

Over Fred Diks

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Fred Diks (1 juli 1955) is een kinderboekenschrijver, theatermaker, sportverslaggever en leraar.

Carrière

Voor uitgeverij Kluitman uit Alkmaar schrijft Diks verschillende boekenreeksen, veelal met een voetbalthema, zoals Koen Kampioen en de non-fictieboeken Voetbalsterren van pupil tot prof. Zijn eerste kinderboek verscheen in 2003.

In 2005 werd Diks gevraagd een nieuw deel in de boekenreeks De Kameleon te schrijven voor kinderen vanaf 7 jaar. In de jaren hierna schreef hij nog enkele van deze 'Junior'-delen. Deze Juniordelen werden geïllustreerd door Harmen van Straaten. Tevens schreef hij het 64e deel van de 'reguliere' Kameleon-boekenreeks, De Kameleon scoort!, dat uitkwam in 2006 en in 2008 een vervolg kreeg toen Zet 'm op, Kameleon! van zijn hand verscheen.

Koen Kampioen: de serie

In 201…Lees verder op Wikipedia

Suggesties