Lettertype dyslexie
Nederlands

Koen kampioen gaat internationaal

Fred Diks (auteur), Ivan & Ilia (illustrator)
+1
Koen kampioen gaat internationaal
×
Koen kampioen gaat internationaal Koen kampioen gaat internationaal

Koen kampioen gaat internationaal

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Koen mag na een trainingsweek mee naar een internationaal toernooi in Spanje. Daar moet hij laten zien wat hij kan. Maar dat valt nog niet mee! Gedrukt in Lettertype Dyslexie. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Voetbal, Wedstrijden
Titel
Koen kampioen gaat internationaal
Auteur
Fred Diks
Illustrator
Ivan & Ilia
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2012
127 p. : ill.
ISBN
9789020694574 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Koen is geselecteerd door de profclub Stark en mag na een trainingsweek mee naar een internationaal toernooi in Spanje. Al snel blijkt dat hij onvoldoende conditie heeft om mee te komen, maar het lukt hem toch om te laten zien wat hij in huis heeft en valt zelfs in als de keeper (en de reservekeeper) niet kunnen meedoen. Naast de voetbalwedstrijden hebben de jongens onderling ook veel plezier. Dit deel van de succesvolle serie ‘Koen Kampioen’ wordt nu uitgegeven in een lettertype dat speciaal voor dyslectici werd ontworpen. De letters zijn erg klein afgedrukt voor de doelgroep, en de inkt niet gelijkmatig grijs. De hoofdletters zijn min of meer vetgedrukt. De ‘b’ en de ‘d’ zijn daarentegen goed te onderscheiden. De afstand tussen de woorden is opvallend groot en de interlinie ruim. Het papier is echter zo dun dat de letters van de achterzijde er doorheen schijnen, en ook de woorden van de onderliggende pagina schijnen door op onbedrukte plekken papier, wat voor dyslectische kinderen z…Lees verder

Over Fred Diks

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Fred Diks (1 juli 1955) is een kinderboekenschrijver, theatermaker, sportverslaggever en leraar.

Carrière

Voor uitgeverij Kluitman uit Alkmaar schrijft Diks verschillende boekenreeksen, veelal met een voetbalthema, zoals Koen Kampioen en de non-fictieboeken Voetbalsterren van pupil tot prof. Zijn eerste kinderboek verscheen in 2003.

In 2005 werd Diks gevraagd een nieuw deel in de boekenreeks De Kameleon te schrijven voor kinderen vanaf 7 jaar. In de jaren hierna schreef hij nog enkele van deze 'Junior'-delen. Deze Juniordelen werden geïllustreerd door Harmen van Straaten. Tevens schreef hij het 64e deel van de 'reguliere' Kameleon-boekenreeks, De Kameleon scoort!, dat uitkwam in 2006 en in 2008 een vervolg kreeg toen Zet 'm op, Kameleon! van zijn hand verscheen.

Koen Kampioen: de serie

In 201…Lees verder op Wikipedia

Suggesties