Lettertype dyslexie
Nederlands

Koen kampioen en het grote toernooi

Fred Diks (auteur), Ivan & Ilia (illustrator)
+1
Koen kampioen en het grote toernooi
×
Koen kampioen en het grote toernooi Koen kampioen en het grote toernooi

Koen kampioen en het grote toernooi

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Koen mag met zijn team een toernooi spelen bij een echte profclub. Ze komen te laat bij het toernooi, doordat er varkens ontsnapt zijn uit een veewagen. Mogen ze nu nog wel meedoen? AVI-M5. Gedrukt in lettertype Dyslexie. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Voetbal
Leesniveau
AVI M5, AVI 6
Titel
Koen kampioen en het grote toernooi
Auteur
Fred Diks
Illustrator
Ivan & Ilia
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2013
61 p. : ill.
ISBN
9789020694666 (hardback)

Besprekingen

Koen en zijn voetbalteam wacht een enorme verrassing. De trainer vertelt hun dat ze een toernooi bij een echte profclub mogen spelen. Op weg ernaartoe worden ze opgehouden door een veewagen waaruit varkens zijn ontsnapt. Het team helpt mee de varkens te vangen. Omdat ze daardoor te laat bij het toernooi aankomen, moeten ze noodgedwongen twee wedstrijden achter elkaar spelen, waarvan ze er een verliezen. Deel acht uit de serie 'Koen Kampioen'. Vrolijk leesboekje dat bij de voetballiefhebbers zeker in de behoefte zal voorzien, AVI-M5. Het verhaal is verdeeld in negen hoofdstukken en verlevendigd met diverse clichématige zwart-witillustraties die weinig aan het verhaal toevoegen. Het einde van het verhaal is verrassend. Achterin informatie over de auteur en zijn boeken. Op het omslag lost hoofdrolspeler Koen een schot. Met twee meelees-cd's (ca. 110 min.) waarop het verhaal op AVI-niveau wordt voorgelezen. Vanaf ca. 8 jaar. Gedrukt in lettertype Dyslexie.

Over Fred Diks

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Fred Diks (1 juli 1955) is een kinderboekenschrijver, theatermaker, sportverslaggever en leraar.

Carrière

Voor uitgeverij Kluitman uit Alkmaar schrijft Diks verschillende boekenreeksen, veelal met een voetbalthema, zoals Koen Kampioen en de non-fictieboeken Voetbalsterren van pupil tot prof. Zijn eerste kinderboek verscheen in 2003.

In 2005 werd Diks gevraagd een nieuw deel in de boekenreeks De Kameleon te schrijven voor kinderen vanaf 7 jaar. In de jaren hierna schreef hij nog enkele van deze 'Junior'-delen. Deze Juniordelen werden geïllustreerd door Harmen van Straaten. Tevens schreef hij het 64e deel van de 'reguliere' Kameleon-boekenreeks, De Kameleon scoort!, dat uitkwam in 2006 en in 2008 een vervolg kreeg toen Zet 'm op, Kameleon! van zijn hand verscheen.

Koen Kampioen: de serie

In 201…Lees verder op Wikipedia

Suggesties